More

  Aanmeldingen voor Dutch Game Awards 2023 open


  De Dutch Games Association organiseert dit jaar weer een editie van de Dutch Game Awards. De uilen worden uitgereikt op 4 oktober. Ook dit jaar is de awardshow weer onderdeel van Dutch Media Week.

  Developers kunnen games die tussen 1 juli 2022 en 30 juni 2023 zijn uitgekomen aanmelden. Voor games zijn er uilen in negen verschillende categorieën. Best Game, Best Innovation, Best Student Game, Best Debut Game, Best Audio, Best Art, Best Technology, Best Game Design en Best Applied Game.

  Special awards

  Naast de prijzen voor games zijn er vier Special Awards. Hiermee eert de DGA mensen en organisaties die op een speciale wijze een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse game-industrie. Er zijn prijzen voor Best Studio, Awesome Achievement, Inclusion en een Lifetime Achievement Award. Ook voor deze awards zijn de nominaties nu open.

  Sluitingsdatum voor zowel de game awards als de special awards is 1 juli. Meer informatie is te vinden op de Dutch Game Awards website.

  Derde DGA editie

  Het is het derde jaar dat de uitreiking van de awards onder de vleugels van de DGA gebeurt. De prijzen werden voor het eerst uitgereikt in 2008 als afsluiter van Game in the City. Een jaar later ging initiator Roger ter Heide een samenwerking aan met Control. Het resultaat: een heus Control Industry Dinner voor de uitreiking van de awards. In 2016 stapte Control uit de awards en zette Ter Heide het event daarna nog een jaar alleen voort. Vervolgens moest de industrie het drie jaar zonder nationale game-prijs doen. In 2021 nam de DGA de organisatie op zich.

  Martine Spaans, General Manager van de DGA is de drijvende kracht achter de awards. “We kijken ernaar uit dit jaar voor de derde maal in samenwerking met Dutch Media Week de Dutch Game Awards te organiseren. De ceremonie vindt weer plaats in het vernieuwde Museum van Beeld & Geluid. Daar hebben games een prominente plek binnen de permanente expositie, wat eens te meer aangeeft dat games onderdeel zijn van het medialandschap. Daarom is het de uitgelezen plek om de Nederlandse game developers in het zonnetje te zetten en aan binnen- en buitenland te laten zien wat voor mooie games hier gemaakt worden.”

  Om in de stemming te komen kan je de uitreiking van vorig jaar nog eens terugkijken.

  Beeld: Arno Landsbergen

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img