More

  Lokale overheden en game-sector investeren in regio Breda

  Een aantal organisaties hebben de handen ineen geslagen om de regio Breda op de kaart te zetten en te stimuleren. Ook die lokale politiek investeert in de Bredase game-sector.

  De provincie Noord-Brabant, de gemeente Breda en Breda University of Applied Sciences (BUas) tekenden onlangs het convenant Breda Game Hub. Daarin beloven ze ruim €13,4 miljoen te investeren om de regio beter te laten profiteren van de aanwezige game-kennis en expertise.

  Game Hub en promotie

  De provincie stelt de komende jaren €4 miljoen beschikbaar, Breda investeert €375.000 en BUas draagt €5,6 miljoen bij. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het opzetten van een op de BUas-campus gevestigde game hub, waar kleine start-ups gecoacht worden. Verder gaat er geld naar branding en marketing, en een groot game-evenement. Daarnaast wordt er geïnvesteerd om bedrijven naar de regio te halen, zodat lokaal talent niet wegtrekt naar andere delen van het land, of naar het buitenland.

  Gedeputeerde Martijn van Gruijthuijzen over de samenwerking: “Samen met bedrijven en studenten gaan we ervoor zorgen dat de game-sector goed in Breda en Brabant kan landen. Zo staan we aan de basis van een nieuwe economische kracht in de regio en kan afgestudeerd talent ook in Brabant aan de slag.”

  Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder economische zaken: “Breda heeft al ongelofelijk veel expertise in huis op gebied van gaming. Wij willen dat onze regio daar meer van profiteert. Dus meer bedrijvigheid en meer talenten die hier hun droombaan vinden.”

  Jorrit Snijder, voorzitter College van Bestuur bij BUas: “We zijn verheugd dat we via dit initiatief de kwaliteit en impact van onze opleiding verder kunnen versterken en zo nog relevanter kunnen worden voor bedrijfsleven en de maatschappij.”

  Breda Game City

  Een van de organisaties die de regio Breda al een tijdje promoot is Breda Game City. Zij voegden onlangs Ana Popescu (Docent Visual Arts BUas) toe aan het bestuur. Daarnaast riepen ze een adviesraad in het leven. Deze raad bestaat uit Kate Edwards (eigenaar Geogrify), Willem Hilhorst (Media Manager Games & Online Preservation Beeld & Geluid), Hylke Sprangers (Executive Director en docent Erasmus Universiteit Rotterdam) Bart Lauwen (gemeenteraadslid Breda en HR Manager Knowingo’s), Ondraus Jenkins (Chief Strategy Officer Bungie) en Anne Heslinga (promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam).

  Breda Game City voorzitter Matthijs van de Laar is zeer blij met de adviesraad. “Met hulp van deze diverse en deskundige groep professionals kunnen we ons volledige potentieel bereiken.”

  Everything Procedural

  Niet persé gerelateerd aan het bovenstaand nieuws, maar wel een Bredaas initiatief. BUas organiseert van 19 tot 21 april hun jaarlijkse Everything Procedural congres. Daar praten experts uit binnen- en buitenland een over procedurele content voor games.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img