More

  Arcane Circus mede-oprichter Erik van Wees overleden

  Erik van Wees, game designer en mede-oprichter van Arcane Circus, is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is 33 jaar geworden.

  Al heel vroeg in zijn leven was Van Wees onder de indruk van games. Op zijn LinkedIn schreef hij: “Mijn grote passie voor videogames begon in mijn jonge kindertijd. In de loop der jaren heb ik een zeer sterke band met dit medium ontwikkeld. Videogames hebben zo’n grote invloed op mijn leven gehad dat ik ervoor heb gekozen om deel uit te maken van de industrie. Ik wil deze sterke ervaringen doorgeven aan anderen zodat ik hun leven kan verrijken, zoals videogames dat bij mij hebben gedaan. Ik hoop dat ik met mijn grote passie en respect voor videogames iets speciaals kan bijdragen aan de industrie.”

  In 2012 rondde Van Wees een Master of Arts aan de HKU opleiding voor Game Design & Development af. Een jaar later richtte hij, samen met zijn partner Molly Heady-Carroll, Arcane Circus op. Hun bekendste game is het in 2016 uitgebrachte Crap! I’m Broke: Out of Pocket. In 2021 kreeg Van Wees te horen dat hij een hersentumor had die ze niet via een operatie konden verwijderen. Op 25 maart is hij aan de gevolgen hiervan overleden.

  De nabestaanden van Erik hebben in zijn naam een aantal donatie-mogelijkheden geopend. Wil je doneren, scan dan een (of meer) van de onderstaande QR codes.

  (Beeld bovenaan de pagina via Facebook)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img