More

  Een overzicht van Nederlanders en Belgen op GDC

  Nog een handvol dagen tot Game Developers Conference opent. Hoogste tijd om te kijken waar in San Francisco we dit jaar de Nederlanders en Belgen kunnen vinden. Zoals gewoonlijk worstelde Control zich door lijsten met sprekers en exposanten. Wij vonden flink wat Nederlanders, Belgen en internationale vertegenwoordigers van Nederlandse of Belgische bedrijven. Hebben we een persoon of bedrijf gemist: stuur ons dan een bericht.

  Sprekers

  Hieronder een alfabetische lijst van sprekers. Klik op een naam en de link leidt je naar de talk.

  Horizon Forbidden West talks

  Guerrilla heeft dit jaar zeven sprekers op het GDC programma, te weten:

  Vlaamse sessie

  Vlaanderen heeft een eigen fireside chat waarin een aantal Vlamingen, onder leiding van Canadees Jason Della Rocca, uitleggen waarom Vlaanderen een goed vestigingsklimaat heeft voor game-bedrijven. De deelnemers aan het panel zijn Minister Benjamin Dalle (Minister voor Media, Vlaamse overheid), Rik Leenknegt (General Manager, Flanders Game Hub), Wim Sohier (Science & Technology Counselor, Flanders Investment & Trade – Palo Alto), David Verbruggen (General Manager, FLEGA – Flemish Game Association) en Dirk Van Welden (Managing en Creative Director, I-Illusions & Foampunch)

  Expo

  Op de expo-plattegrond vonden we de volgende bekende namen uit de Lage Landen:
  Het Belgisch Paviljoen, Sokpop (op het IGF Pavilion), Manus, Movella/Xsens, Splashtop en Stichting Breda University of Applied Science. Bomb Rush Cyberfunk is een van de 13 deelnemers aan Day of the Devs at GDC (West Hall, 3e etage).

  Het Belgisch paviljoen op GDC 2022
  Off-site evenementen

  De Dutch Games Association heeft ook dit jaar weer een Dutch Lounge georganiseerd. De bedrijven die je daar vindt zijn: Caboodle Games, CoolGames, FGL & Tamalaki Publishing, i3D.net, Linx Interactive, MeetToMatch, Paladin Studios, Super Menno Monster, The 4 Winds Entertainment, Utomik en VaultN.

  Courage XL en European Game Showcase

  Op de zondag vóór GDC is er Courage XL, een showcase georganiseerd door Nederlanders Courage Events, Eventina, Super Menno Monster en Games [4Diversity]. Onder de selectie van ruim 30 indie games ook Nederlandse en Vlaamse titels. Op de dinsdag organiseert Controls Alessandra van Otterlo (samen met drie niet-Nederlanders) de European Game Showcase. Ook daar zijn Nederlandse en Vlaamse developers te te vinden.

  Awards

  Op de woensdagavond worden de IGF awards en de Game Developers Choice Awards uitgereikt. Stacklands van Sokpop maakt kans op een IGF award in de categorie Excellence in Design. Horizon Forbidden West van Guerrilla is in de race voor de Game Developers Choice Awards voor Best Audio, Best Technology en Best Visual Art.

  IGF en Game Developer’s Choice awards 2022

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Nog last minute een kaartje kopen? Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-control-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Voor mensen die niet naar San Francisco willen of kunnen afreizen: de GDC Vault Digital Pass geeft toegang tot opgenomen GDC 2023 en je kan er virtuele meetings mee plannen. Klik hier voor meer informatie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img