More

  AFM doet onderzoek naar marktmanipulatie bij Azerion

  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet onderzoek naar marktmanipulatie bij Azerion. Atilla Aytekin is tijdelijk als co-CEO teruggetreden. De andere co-CEO, Umut Akpinar, blijft wel aan.

  In een persbericht meldt Azerion dat het onderzoek draait om de naleving van de regels ter voorkoming van marktmisbruik. De AFM richt zich op Principion Holding BV, de grootste Azerion aandeelhouder en de investerings-BV van co-CEOs Aytekin and Umut Akpinar. Er wordt ook onderzoek gedaan naar beide heren.

  In overleg met de raad van commissarissen heeft Aytekin besloten zijn taken voorlopig neer te leggen. Akpinar blijft aan als CEO. Hij runt het bedrijf nu met CFO Ben Davey. Azerion zegt volledig mee te werken aan het onderzoek, maar geeft verder geen informatie.

  Aan De Telegraaf heeft de AFM bevestigd dat er onderzoek wordt gedaan naar Azerion. In verband met hun toezichtvertrouwelijkheid doen ze echter verder geen mededelingen. De belangenvereniging voor beleggers, VEB, vermoedt dat “een opmerkelijke putoptie-constructie die Principion eind december aanging” wel eens onderdeel uit kan maken van het onderzoek. “De verkoopoptie was opmerkelijk, omdat de indruk werd gewekt dat het management meende dat het bedrijf in korte tijd een stuk minder waard was geworden.”, aldus de VEB.

  Het aandeel Azerion opende vanochtend op €1,88. Een flink verschil met de bijna €10 waar het bedrijf zo’n jaar geleden voor naar de beurs werd gebracht.

  Umut Akpinar (links) en Atilla Aytekin bij de Azerion beursnotering.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img