More

  MeetToMatch is dit jaar belangrijke partner E3

  Het Nederlandse MeetToMatch timmert al een tijd aan de weg als game-industrie netwerkplatform. Met de samenwerking met het vernieuwde E3 staat de naam van het Nederlandse bedrijf ineens groot op de kaart. Fedor van Herpen, mede-oprichter en Director Strategic Partnerships bij MeetToMatch: “De samenwerking was snel beklonken.”

  MeetToMatch is al vaste partner van diverse B2B game-evenementen wereldwijd. Rond de grote evenementen als GDC en Gamescom is MeetToMatch ook actief, maar geen officieel partner. Voor E3 is het Nederlandse platform dat wel. “We werkten al samen met Reedpop [de organisatie achter de E3 nieuwe stijl, red] voor de Investment Summit en GI Live. Toen bekend werd dat Reedpop dit jaar E3 nieuw leven in mocht blazen, kwamen de E3 gesprekken op gang”, vertelt Van Herpen.

  Belonen in plaats van straffen

  “E3 nieuw leven inblazen betekent dat het evenement volledig opgebouwd moest worden rondom het creëeren van meerwaarde voor de exposant én de zakelijke bezoekers. Dat heeft ertoe geleid dat het evenement toestaat dat meetings buiten het Los Angeles Convention Center plaatsvinden, bijvoorbeeld in hotel lobbies.” Dat klinkt wellicht logisch, maar het oude E3 probeerde dit juist zoveel mogelijk te voorkomen en alles binnen het LACC te houden.

  Uiteraard ziet ook Reedpop graag dat de mensen zoveel mogelijk op de evenementen-locatie zelf zijn. Maar dat dwingen ze niet af door alternatieven te verbieden. Ze proberen het congrescentrum gewoon de beste plaats voor meetings te maken. Reedpop bouwt zelfs een bar op de expo-vloer. “Alles wordt zó goed en comfortabel ingericht en opgebouwd dat de bezoekers helemaal niet meer weg willen. Dit concept van mensen belonen in plaats van straffen past goed bij de filosofie van MeetToMatch. Daardoor was een samenwerking snel beklonken”, aldus Van Herpen.

  Betaalbaar voor indies

  De E3 Expo vindt dit jaar in Los Angeles plaats van 13 – 16 juni. Qua opzet volgt E3 het format dat we kennen van Gamescom: aparte dagen en aparte hallen voor zakelijke bezoekers en consumenten. De prijzen voor stands zijn flink lager dan voorgaande jaren, en indie developers krijgen een extra korting. Volgens de organisatie zijn de prijzen voor indies vergelijkbaar met die van PAX.

  Zakelijke bezoekers kunnen zich nu registreren voor een gratis E3 pas. Het gebruik van het E3 MeetToMatch netwerk platform is eveneens gratis.

  Drommen mensen tijdens E3 2018. De organisatie houdt dit jaar consumenten en zakelijke bezoekers gescheiden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img