More

  GDC2023 • Sessie guides, alt.ctrl.GDC en experimentele games

  Over minder dan twee weken vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco. In dit artikel weer een aantal tips en highlights. Control is ook dit jaar weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  Schema is compleet

  Alle GDC 2023 sessies staan nu op hun website. We zijn druk bezig om de Nederlanders en Belgen te verzamelen, daarover binnenkort meer. Om in de enorme hoeveelheid sessies de talks te vinden met een bepaald thema heeft GDC Sessions Guides op thema samengesteld. Daarin vind je een overzicht van interessante talks per onderwerp.

  Experimental Game Workshop

  Een sessie waar we zelf graag heengaan is de Experimental Game Workshop. Een panel van developers toont prototypes van games die conventies en tradities links laten liggen en zoeken naar nieuwe genres en ideeën. Daarmee is de workshop breder dan de ‘oude’ Experimental Gameplay Workshop, die om experimentele gameplay draaide.

  Alt.ctrl.GDC en community spaces

  Op de expo vind je naast stands van bedrijven, ook stands waar je games kan spelen. Een van onze favorieten is alt.ctrl.GDC, een stand vol games die je bestuurt met alternatieve controllers. Verder vind je op de expovloer ook andere community spaces, waar je andere developers kan ontmoeten.

  alt.ctrl.GDC 2022
  GDC noobs

  Op 9 maart in de avond (San Francisco tijd, dus voor ons ’s ochtends vroeg op de 10e) organiseert GDC een online GDC101 sessie. Dit is een crash course voor mensen die voor het eerst GDC bezoeken. Na de presentatie is het mogelijk om te netwerken, zodat je meer mensen leert kennen vóór je naar San Francisco afreist.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-control-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Voor mensen die niet naar San Francisco willen of kunnen afreizen: de GDC Vault Digital Pass geeft toegang tot opgenomen GDC 2023 en je kan er virtuele meetings mee plannen. Klik hier voor meer informatie.

  (Beeld: official GDC Flickr)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img