More

  Beeld & Geluid buigt zich over het archiveren van games

  This article below is in Dutch, the talk is in English

  De komende tijd delen we de opnames van de 2022 Dutch Game Day powered by Control. Vandaag is de sessie van Willem Hilhorst aan de beurt.

  Willem Hilhorst is de game expert van Beeld & Geluid. Dit is niet alleen een museum, maar ook een archief voor alles wat te maken heeft met Nederlandse media. Tot een paar jaar geleden was dat voornamelijk televisie en radio, maar er komt steeds meer aandacht voor games. Ze hebben een games canon samengesteld, en binnen het vernieuwde Beeld & Geluid museum is er ruim aandacht voor games.

  Ook buigt het instituut zich over het archiveren van games. Tijdens de Dutch Game Day vertelde Hilhorst hoe Beeld & Geluid het archiveren van games aanpakt. Deze sessie is bedoeld als aftrap voor een open gesprek met de industrie over hoe Beeld & Geluid ervoor kan zorgen dat oude games, en titels die nog uit moeten komen, worden bewaard voor het nageslacht.

  Meer talks?

  Alle Dutch Game Day talks zijn terug te kijken via het YouTube-kanaal van de Dutch Games Association. Wil je geen talk missen, hou dan de Control website in de gaten of abonneer je op de DGA YouTube.

  Dutch Game Day 2023

  De Dutch Game Day vindt dit jaar op 4 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, de Dutch Games Association regelt alle praktische zaken.

  De eerste sprekers zijn aangekondigd en binnenkort volgen er meer. Heb jij er nu al net zoveel zin in als wij, dan kan je hier vast je kaartje kopen voor het speciale early bird tarief. Wil je een plekje op de expo, of heb je interesse in sponsoring, stuur dan een email naar de Dutch Games Association.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img