More

  Indie studio Bonte Avond maakt games voor hun muziek

  Bonte Avond is een Nederlandse game-studio die bestaat uit Kyon Edelenbosch, Mark Lohmann, Matteo Karkazis en Mark Benis. Vier muzikanten die games maken waarin ze hun muziek in kwijt kunnen.

  Edelenbosch, Lohmann, Karkazis en Benis zijn games gaan ontwikkelen om werelden te creëren waarin ze liedjes schrijven en uitvoeren. Vaak half geïmproviseerd, proberen ze voor first takes te gaan, inclusief imperfecties. Zo leggen ze een moment in tijd vast dat niet opnieuw gemaakt kan worden.

  Het is allemaal toneel

  Een van die werelden is Once Upon a Jester, een narrative adventure waarin hoofdpersoon Jester en zijn beste vriend Sok het hebben voorzien op de diamant van de koning. Om die in handen te krijgen moeten ze er wel eerst bij in de buurt zien te komen. Ze zetten hun zinnen op een uitnodiging voor het Royal Theatrical Spectacle in het koninklijk paleis.

  Maar dan moeten ze wel de beste theatershow van het land worden. Jester en Sok trekken door het koninkrijk met hun improvisatie-voorstelling. Avond na avond vullen zij hun show met grappen en muziek. Al rondreizend ontdekken ze de vrijheid en het plezier van muziektheater. En misschien bevalt dat beter dan een leven als boef?

  Geen grappen ten koste van een ander

  De game zit, naast muziek, vol met grappen, maar daar denkt de developer wel over na. “We proberen ons bewust te zijn van diversiteit in onze spellen en hopen dat we een rol kunnen spelen in het verbeteren van acceptatie en geluk in de wereld. We maken veel grapjes in onze spellen, maar nooit ten koste van iemand, behalve misschien van onszelf”, aldus Bonte Avond.

  Once Upon a Jester is voor €14,99 te koop op Steam en in de Nintendo eShop. De soundtrack van de game heeft 35 tracks die in lengte variëren van 16 seconden tot meer dan drie minuten. Op Steam betaal je voor de soundtrack los €7,99. Koop je ‘m samen met de game in de Musical Extravaganza Bundle, dan betaal je voor voor beiden samen €18,38.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img