More

  Dirigeer muziek-AI in Robo Maestro

  Joost van Dongen verliet vorig jaar maart Ronimo Games, de studio waar hij medeoprichter van is. Na 14 jaar was het tijd om alleen verder te gaan, om de games te ontwikkelen die hij bij Ronimo niet kon maken.

  Inmiddels heeft Van Dongen een nieuwe studio, Galaxy Grove, opgericht, maar de eerste titel van zijn hand, Robo Maestro, brengt hij onder eigen naam uit. Robo Maestro is ook meer een digitaal speeltje dan een echte game.

  Muziek buiten Robo Maestro te gebruiken

  Je kan van alles met muziek in Robo Maestro. In de Automatic Mode leun je achterover en laat je het componeren van eindeloze stroom muziek aan de AI over. Zelf een eindeloze stroom muziek dirigeren kan in de Maestro Mode. Samen met de AI nieuwe muziek maken doe je in de Editor Mode. In de Song Mode maak je complete liedjes. Wil je een beetje jammen met de AI dan kies je voor de Jam Companion.

  Al je Robo Maestro creaties kan je exporteren en buiten de game delen. Bijvoorbeeld met vrienden en familie, maar je kan de muziek ook gebruiken in een soundtrack.

  Hand-geprogrammeerde AI

  De ontwikkeling van Robo Maestro was voor Van Dongen een experiment. “Ik heb eerst een AI geprogrammeerd die muziek kan componeren, en vervolgens allerlei manieren gemaakt om de AI te beïnvloeden. In tegenstelling tot de AI’s die recent veel het nieuws haalden, is de AI in Robo Maestro met de hand geprogrammeerd. De AI is daarmee een persoonlijke expressie van mij als programmeur.”

  Robo Maestro is gratis te downloaden op Steam.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img