More

  GDC2023 • Tunic geheimen en hoe indies succesvol falen

  In de week van 20 maart vindt de Game Developers Conference plaats in San Francisco. In dit artikel een aantal tips en highlights. Control is ook in 2023 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  De geheimen van Tunic

  Tunic zit vol met geheimen die de speler kan ontdekken. Andrew Shouldice gebruikt tijdens zijn GDC talk voorbeelden uit de game om te vertellen over de manier waarop ze zijn omgegaan met die mysterie. Met zijn verhaal wil hij andere game designers helpen na te denken over geheimen en het plezier van ontdekken. Verder legt hij uit hoe je je eindige game kan laten voelen als een oneindige hoeveelheid mysteries.

  Succesvol falen

  Veel developers hopen dat hun game een gigantisch success wordt als bijvoorbeeld voornoemd Tunic. Helaas wordt die droom voor slechts een klein deel van de developers werkelijkheid. Maar ook zonder een klapper kan je een studio runnen. Yngvill Hopen, CEO en Game Director van het Noorse Henchman & Goon, legt in haar sessie uit hoe hun studio al tien jaar draait zonder grote hits.


  Screenshot ‘Pode’ van Henchman & Goon

  GDC Kids

  Ouders die met hun kinderen richting San Francisco afreizen kunnen gebruik maken van de GDC Kids creche. Voor $12 per uur letten de professionals van Kiddiecorp op je kind. We verwachten niet dat er veel Nederlanders hun kinderen meenemen naar GDC, maar we vinden het wel een vermelding waard. Een dergelijke service maakt een congres namelijk breder toegankelijk.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-control-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Voor mensen die niet naar San Francisco willen of kunnen afreizen: de GDC Vault Digital Pass geeft toegang tot opgenomen GDC 2023 en je kan er virtuele meetings mee plannen. Klik hier voor meer informatie.

  (Beeld boven aan pagina: Tunic)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img