More

  Uit Nu! • Secret Shuffle is een silent disco dansgame

  Adriaan de Jongh heeft een nieuwe game uitgebracht: Secret Shuffle, een multiplayer dansgame voor mobiel. Het is niet de eerste multiplayer dansgame die De Jongh heeft ontwikkeld voor mobiel, maar Secret Shuffle lijkt in weinig op Bounden.

  Secret Shuffle speel je met 2 tot 60 personen, allemaal in dezelfde ruimte. Ieder met een eigen mobiele telefoon met de Secret Shuffle app, en een koptelefoon. De app synchroniseert de muziek op de mobieltjes van alle spelers. Dan is het dansen geblazen. Bijvoorbeeld in Pairs, Split of Groups, waarin je andere spelers moet vinden die op dezelfde muziek dansen als jij. In Fakers moet je de spelers ontmaskeren die wel staan te dansen, maar helemaal geen muziek horen. En in Statue moet je onmiddellijk stilstaan wanneer de muziek stopt.

  Zeven jaar werk

  De Jongh heeft zeven jaar gewerkt aan de ontwikkelen en perfectioneren van Secret Shuffle. Er zijn tientallen playtest dansfeestjes georganiseerd. Niet alleen om te zorgen dat de game leuk is, maar ook om te kijken of iedereen wel overweg kon met de app. Ook zijn er verschillende muziekstijlen getest.

  Het is helaas niet mogelijk om te dansen op de muziek uit je eigen Spotify. “Muzieklicenties zijn heel erg ingewikkeld, en het komt erop neer dat streamingdiensten geen streaming toestaan naar een app als de onze, vanwege de ongebruikelijke manier waarop wij de muziek gebruiken. Maar we hebben de muziekpakketten en de verscheidenheid aan nummers zorgvuldig ontworpen, dus we zijn er vrij zeker van dat er voor iedereen iets bij zit,” aldus de FAQ op de Secret Shuffle website.

  Gratis app met één IAP

  De Secret Shuffle app is gratis te downloaden in de Apple App Store en via Google Play. Deze gratis app bevat 3 speltypes: Pairs, Split en Groups en het Disco & Funk muziek-pack. De overige 7 speltypes zijn, samen met 17 extra muziek-packs, te koop in één in app purchase van €11,99. Slechts één speler hoeft die aankoop te doen, alle andere spelers spelen gratis mee.

  Game designer and programmeur De Jongh maakte Secret Shuffle niet alleen. Hij kreeg hulp van onder andere illustrator Sim Kaart, music en sound designer Yero Pharaoh, creatief producent Sandy Seifert en filmmaker Gilles van Leeuwen.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img