More

  GDC2023 • Eerste reeks sprekers bekend en korting op passen

  De Game Developers Conference 2023 session viewer staat online. We kozen een aantal highlights uit de eerste reeks aangekondigde sprekers. Control is ook in 2023 weer GDC media partner. Dat betekent een leuke korting voor de lezers. Scroll naar het einde van dit artikel voor meer informatie en de kortingscode.

  Classic Postmortem: Tamagotchi

  Bandai bracht in 1996 Tamagotchi uit. Meer dan 25 jaar later worden er nog steeds elk jaar meer dan 3 miljoen stuks van verkocht. In zijn GDC-sessie deelt Nobuhiko Momoi, Director en Chief Tamagotchi Officer bij Bandai, wat de kern was van het success van het oorspronkelijke digitale huisdier. Ook vertelt hij wat er door de jaren heen is veranderd zonder de merkbekendheid te verliezen. Maar we leren ook hoe  Tamagotchi bijna het einde betekende van de het iconische speelgoedbedrijf.

  Burnouts begrijpen

  Een werkgerelateerde burnout wordt vaak gezien als oververmoeid of overwerkt zijn. Dat heeft er inderdaad mee te maken, maar het is maar een deel van het probleem. In een aantal micro talks leggen Raffael Boccamazzo (Clinical Director, Take This), Anna Brandberg (UX Leads), Osama Dorias (Senior Partner Relations Manager, Unity Technologies) en Alicia Fortier (Lead Game Designer, Spry Fox) uit wat de verschillende factoren zijn die bij een burnout komen kijken. Die kennis helpt werkgerelateerde burnout beter te begrijpen. Zo kan je er beter mee omgaan of je er tegen wapenen.

  Een jaar Wordle

  Zoe Bell, Executive Producer bij de New York Times Games, kijkt op GDC terug op een jaar Wordle. In haar sessie vertelt ze over het kopen van het IP, de promotie binnen alle New York Times kanalen, en ze legt uit hoe een game zonder abonnement uiteindelijk de abonnementsbusiness van de Times liet groeien.

  Horizon Forbidden West

  In de lijst van aangekondigde sessies vonden we ook twee Horizon Forbidden West talks. Senior Technical Asset Artist, Tom Delboo, legt uit hoe het Machine and Weapons team de texturing en shading van de complexe assets wist te stroomlijnen met een procedurele workflow die hen zoveel flexibiliteit bood dat het maanden productietijd bespaarde. Espen Sogn, Lead Living World Designer, vertelt over de denkprocessen en de filosofie achter de levende wereld-ervaring van Horizon Forbidden West.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-control-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Voor mensen die niet naar San Francisco willen of kunnen afreizen: de GDC Vault Digital Pass geeft toegang tot opgenomen GDC 2023 en je kan er virtuele meetings mee plannen. Klik hier voor meer informatie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img