More

  Uit Nu! • CoolGames ontwikkelde nieuwe farm game voor Zynga

  Farmville was ooit de grootste ‘money cow’ (pun intended) voor Zynga. De game kwam in juni 2009 uit op Facebook, en binnen zes weken waren er dagelijks tien miljoen mensen aan het boeren. Naast het nog steeds populaire Farmville brengt Zynga andere farm-games uit, zoals Farm Merge Valley, ontwikkeld door CoolGames.

  Merge potentieel

  “Merge is een van de snelst groeiende spelgenres in mobiel en het is een geweldige ervaring geweest om hier direct aan te werken met Zynga, die pioniers zijn geweest met vele legendarische titels in dit genre”, zegt Laurens Rutten, oprichter en CEO van CoolGames. “We denken dat er ook op HTML5-spelplatforms een enorm potentieel is voor diepgaande en hoogwaardige merge-games.”

  Samenspel

  In Farm Merge Valley doen spelers de gebruikelijke boerendingen. Ze verbouwen en oogsten gewassen, houden koeien, kippen en andere dieren, en ze breiden hun boerderij uit. Wanneer ze hun dieren en gewassen samenvoegen ontstaan er betere en sterkere soorten. Naast het werk op de eigen boerderij, gaan spelers op bezoek bij vrienden en familie. Daar de handen uit de mouwen steken biedt voordelen. Wanneer je je vrienden helpt met het uitvoeren van opdrachten worden niet alleen je vrienden hiervoor beloond. Ook de helpers worden voor hun werk beloond.

  Scott Koenigsberg, Chief Product Officer van Zynga is blij met de opgeleverde game. “Met hun jarenlange ervaring van games op Facebook Gaming begrijpt CoolGames hoe je baanbrekende HTML5-games van hoge kwaliteit maakt. Farm Merge Valley breidt de mogelijkheden van HTML5 uit door het sociale en bouwhybride model.”

  Made in Holland

  “Farm Merge Valley is volledig ontwikkeld in de CoolGames studio in Amsterdam, van game design tot onderliggende tech en art en animations, maar met support van Zynga. Een groot project waar we meer dan een jaar lang aan gewerkt hebben”, zegt Rutten. De game is gratis te spelen op Facebook.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img