More

  Uit Nu! • In From Space red je de aarde van roze aliens

  From Space is een actie-shooter van Triangle Studios, waarin je het alleen, of met max drie anderen, opneemt tegen een leger van buitenaardse ‘bubblelicious’. De spelers moeten de aarde beschermen tegen de niet-aflatende plaag van extraterrestrische roze wezens die onze planeet willen overnemen.

  Bommen en granaten

  Gelukkig biedt Triangle voldoende wapentuig en middelen om deze taak te volbrengen. Spelers kiezen een van de zes personages, elk met eigen skills en wapens. Wanneer spelers vijanden verslaan verhogen ze hun level en worden ze sterker. Dat is hard nodig, want het verslaan van de buitenaardse plaag wordt steeds lastiger. Ben je achteraf toch niet tevreden met een gekozen upgrade, dan kan je gewoon weer wisselen. Je kan zelfs perks ruilen met andere leden van je team.

  Matchmaking

  Triangle gebruikt de feedback van de spelers om de game te verbeteren. Een van de features waar ze aan werken is matchmaking. Remco de Rooij, CEO van Triangle, zegt in een developer Q&A daarover het volgende: “Toen we met From Space begonnen hebben we gekozen voor een scope die bij het team paste. In ons geval betekende dit dat we bij de lancering geen functies als lobby’s of matchmaking konden bieden. Daarom hebben we gekozen voor het online spelen met vrienden.

  In From Space zijn de spelers rechtstreeks met elkaar verbonden. Dit betekent dat één van de spelers de host (of server) is en dat de spelers die aan de sessie deelnemen met deze host verbonden zijn. Dit is handig omdat je geen centrale server nodig hebt om alle actieve spelers over de hele wereld bij te houden. Het is zowel kosteneffectief als toekomstbestendig. We hebben echter geleerd dat veel spelers matchmaking als basisfunctionaliteit zien.

  Nu we kijken naar matchmaking en lobbies, hebben we een andere manier dan de vriendenuitnodigingen nodig om samen te spelen. We moeten ook nadenken over de manier waarop matchmaking de ervaring van de speler verandert. Is de campagne nog steeds leuk als je met een willekeurig persoon speelt? Zijn er meer functies nodig om die ervaring te verbeteren?”

  From Space is voor €14,99 te koop op Steam en in de Nintendo eShop. De soundtrack is los te koop voor €4,99.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img