More

  Uit nu! • How to Say Goodbye is een puzzelgame over rouw

  How to Say Goodbye is een narratieve puzzel-game van Florian Veltman en Baptiste Portefaix, die het thema rouw op een toegankelijke en subtiele manier behandelt.

  De game vertelt het verhaal van een geest voor wie het geestzijn nieuw is. De kersverse ziel dwaalt samen met andere gedesoriënteerde geesten rond. Door het manipuleren van de wereld maak je de weg vrij, zodat ze hun zoektocht kunnen vervolgen en ontsnappen aan een mysterieuze Tovenaar. De art voor How to Say Goodbye is geïnspireerd door illustraties en grote klassiekers uit de kinderliteratuur.

  Veltman en Portefaix leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de École Supérieure des Arts Décoratifs de Strasbourg. Daarna gingen ze elk hun eigen weg. Veltman ontwikkelde Lieve Oma en werkte bij Ustwo Games aan Monument Valley 2 en Assemble with Care. Portefaix werkte als sound designer en componist aan onder andere Oniri Island.  Ze vonden elkaar weer voor de ontwikkeling van How to Say Goodbye.

  How to Say Goodbye is voor €12,99 te koop op Steam (PC/Mac/Linux). Voor €14,99 koop je de Nintendo Switch versie. De mobiele versie koop je in de Apple App Store of via Google Play voor €4,99.

  Leuk om terug te kijken: In een vroege fase van development postte Veltman twee development streams op hun YouTube kanaal voor de game (toen nog onder de werktitel The Other Side).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img