More

  Uit Weer! • Cloud Gardens, Descenders, Deliver Us the Moon, Milo en Rekt

  Er komen steeds vaker ‘oudere’ games uit op nieuwe platforms, of er komt nieuwe content. Geen echte Uit Nu!, maar toch willen we de releases niet zomaar voorbij laten gaan en daarom verzamelen we ze in Uit Weer! artikelen.

  Cloud Gardens  

  Tuin simulator Cloud Gardens van Thomas van den Berg (Noio) beleefde de eerste release op PC, Mac en Xbox, maar de game is inmiddels ook (al een tijdje) te spelen op Nintendo Switch. Van den Berg geeft de Switch-versie niet zelf uit, hij werkt samen met indie-publisher Coatsink.

  Niet vreemd gezien het zelf uitgeven van een game hem weer deden waarderen wat een uitgever allemaal doet. “Ik denk dat de samenwerking tussen een uitgever en developer, beiden met andere sterke punten heel goed kan werken. Bijvoorbeeld: vlak na de launch ben je als developer misschien uitgeteld, en dat is het moment dat een uitgever in kan springen en beginnen aan community management etc”, aldus Van den Berg na de release van Cloud Gardens.

  In de Nintendo eShop kan je Cloud Gardens voor €14,99 downloaden.

  Descenders 

  Descenders van RageSquid kwam voor het eerst uit in 2018 als Steam Early Access title. Sindsdien heeft uitgever No More Robots niet stil gezeten. De titel is inmiddels op bijna elk denkbaar platform te spelen. Ook mobiel. Voor die port werken ze samen met Noodlecake Studios.

  De game is te te downloaden in de Apple App Store en via Google Play. Op beide platforms betaal je €11,99.

  Deliver Us The Moon

  Deliver Us The Moon van KeokeN Interactive is ook een Nederlandse titel dit langzaam maar zeker z’n weg vindt naar steeds meer platforms. De meest recente releases zijn op PS5 en Xbox Series S|X. De next gen versie van de game is volledige remastered in 4K met ray-traced schaduwen en reflecties, en de game laadt veel sneller.

  Op zowel Xbox Series S|X als PlayStation 5 betaald je €24,99. Abonnees met een PSN Extra abonnement kunnen de game echter gratis spelen. Spelers die de game al hadden gekocht voor PlayStation 4 en Xbox One hoeven ook niets te betalen. Zij krijgen een gratis upgrade. Deliver Us The Moon was ook uitgekomen op Google Stadia, maar daar moeten we het misschien maar niet meer over hebben.

  Milo and the Magpies 

  Milo and the Magpies van kunstenaar Johan Scherft is een point and click avontuur waarin Milo de kat de hoofdrol speelt. Het is de eerste titel die uitgever Second Maze uitbracht. Milo was al uit op Steam en Itch.io, maar zijn avonturen zijn ook te spelen op mobiel.

  De mobiele versie van Milo and the Magpies is voor het bescheiden prijsje van €1,99 te downloaden in de Apple App Store en op Google Play.

   

  Rekt!

  Nederland heeft aardig wat titels met een lekker long tail. Zo ook Rekt van Little Chicken. De game kwam in 2017 voor het eerst uit, op iOS. Anderhalf jaar later volgde de Android release.

  Met een extra uitroepteken en de toevoeging High Octane Stunts achter de naam vond de game later z’n weg naar Steam, de Nintendo Switch en Xbox One en Series S|X en als laatste de PlayStation 4 en 5.

  Voor de Steam-versie betaal je €4,99, voor alle console-versies tel je een euro meer neer. Enige vreemde is dat we de game in heel veel PlayStation stores kunnen vinden, behalve de Nederlandse store.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img