More

  Nobelia is een open world adventure voor de CD-i

  Je hebt niche games en je hebt nóg nichere games, zoals Nobelia van Jeffrey Janssen. Een open wereld action adventure ontwikkeld voor de Philips CD-i. Janssen omschrijft de game als een crossover tussen The Legend of Zelda en Bomberman.

  Aan het begin van Nobelia vind je in je achtertuin een mysterieuze portal. Wanneer je die onderzoekt wordt je naar een andere wereld getransporteerd. En dan moet je de weg terug naar huis zien te vinden door een wereld vol gevaren.

  Jeugdsentiment en verveling

  Janssen vertelde aan Gamesindustry.biz dat zijn fascinatie voor de CD-i een combinatie is van pandemie-verveling en mooie jeugdherinneringen. “Toen ik kind was werkte mijn vader voor Philips, en hij nam een CD-i speler mee naar huis. We hadden geen andere consoles, dus we hebben er veel plezier mee gehad. Zo’n tien jaar geleden heb ik zelf een tweedehands CD-i met een heleboel games gekocht.”

  Nobelia in een doosje

  Aan het begin van de pandemie verveelde Janssen zich en bedacht hij dat die CD-i speler op zolder lag. Ook leerde hij mensen kennen uit de CD-i community en dat zette hem aan het denken. “Kan ik iets maken dat op een CD-i draait?” Dat is hem dus gelukt.

  Leuke beperkingen

  “Wat ik het leukst vind van het programmeren voor de CD-i zijn de beperkingen”, zegt Janssen. “Je kan helemaal niets doen. Wanneer je voor een moderne PC ontwikkelt dan zijn de mogelijkheden onbeperkt. Ik krijg juist voldoening van de uitdaging om te werken binnen bepaalde grenzen.”

  De pandemie is grotendeels voorbij, maar toch gaat Janssen door met zijn hobby. Op dit moment werkt hij aan een nieuwe game: SkyWays for CD-i. In een blog vertelt hij over de uitdagingen die het ontwikkelen voor het platform met zich meebrengen.

  Digitaal en fysiek

  Nobelia is voor $16,50 via Itch.io te downloaden. De game is ook beschikbaar als fysieke uitgave. Die koop je hier voor €30, exclusief verzendkosten. Hiervan zijn er sinds de release 250 stuks verkocht.

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img