More

  Uit Nu! • Kunst waar je wél met je tengels aan mag komen

  Buiten een enkele activist blijft iedereen op gepaste afstand van tentoongestelde kunst. Dat wordt ons tenslotte van kinds af aan geleerd: kijken doe je met je oogjes, niet met je handjes. Belgische developer Thomas Waterzooi ziet dat anders. Wat als je nu juist wél aan de kunst komt? Die gedachte leverde puzzelgame Please, Touch the Artwork op. Met maar liefst 160 werken waar je met je tengels aan mag zitten. Sterker nog, je moet wel, wil je de puzzels oplossen.

  Drie thema’s

  De puzzels in de game zijn gebundeld onder drie verschillende soorten: De Stijl, Boogie Woogie en New York City. Elke puzzel heeft een andere mechanic en is procedurally generated, zodat elke speler een unieke ervaring heeft.

  De game heeft ook een narratief element. De eerste puzzel vertelt het verhaal van puur abstracte kunst. Je voegt lijnen en kleur aan het canvas toe om kunstwerken na te maken. De tweede puzzel gaat over Boogie Woogie, twee vierkanten die samen willen zijn, maar een snel groeiende wereld maakt dit steeds lastiger. Je helpt Boogie om Woogie te bereiken door de obstakels die Woogies pad bepalen te manipuleren.

  In het derde soort puzzel verhuis je naar de grote stad, waar je overmand raakt door wisselende emoties. Van vreugde en enthousiasme naar heimwee. Je beweegt je door de gekte van de Big Apple terwijl je letters verzamelt die een gedicht vormen.

  It’s complicated

  Waterzooi ontwikkelde de game om zijn ingewikkelde relatie met moderne kunst te onderzoeken “Wat moet ik voelen? Kan mijn kleine zusje dit ook maken? Ik ben nog steeds niet 100% zeker, maar ik weet wel dat moderne kunst invloed heeft gehad op alles en iedereen in de wereld van vandaag. En daarom hoop ik dat mijn game ook een impact kan hebben.”

  PC, Switch en mobiel

  Please, Touch the Artwork is voor €7,99 te downloadden in de Nintendo eShop. De PC-versie van de game was al te koop op Steam (€9,99) en  Itch ($9,99). Speel je liever op mobiel, dan koop je Please, Touch the Artwork voor €4,49 in de Apple App Store of via Google Play.

   

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img