More

  Dutch Game Day • Games speelbaar houden voor het nageslacht

  De Dutch Game Day powered by Control komt snel dichterbij. Deze week kan je een reeks aankondigingen van sprekers tegemoet zien. Hou de Control website dus in de gaten.

  Beeld & Geluid is niet alleen een museum, maar ook een archief voor alles wat te maken heeft met Nederlandse media. Tot een paar jaar geleden was dat voornamelijk televisie en radio, maar er komt steeds meer aandacht voor games. Ze hebben een games canon samengesteld, en binnen het vernieuwde Beeld & Geluid museum is er ruim aandacht voor games. Ook buigt het instituut zich over het archiveren van games.

  Willem Hilhorst, de game expert van Beeld & Geluid, vertelt in zijn Dutch Game Day talk over hun aanpak voor het archiveren van games. Deze sessie is bedoeld als aftrap voor een open gesprek met de industrie over hoe Beeld & Geluid ervoor kan zorgen dat oude games, en titels die nog uit moeten komen, worden bewaard voor het nageslacht.

  Vooruitlopend op deze sessie schreef Hilhorst een TILT verhaal over het verdwijnen, en het belang van conserveren, van digitale games.

  Koop nu je kaarten

  We hebben al een aantal sprekers aangekondigd, maar er volgen er nog meer. Wil je er op 6 oktober bij zijn? Klik dan nu hier om je kaartje voor de Dutch Game Day te kopen. Naast een gewoon conference ticket en een combi ticket dat ook toegang geeft tot de Dutch Game Awards, is er ook een beperkt aantal studentenkaarten beschikbaar in de losse verkoop.

  Over de Dutch Game Day

  De Dutch Game Day vindt op 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, regelt alle praktische zaken en legt de verbinding met het bredere medialandschap. Dutch Games Association managet de hele game dag en organiseert op de avond van 6 oktober de Dutch Game Awards.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img