More

  TinyBuild neemt single-player IP’s Bossa Studios over

  TinyBuild heeft de single-player IP’s van developer Bossa Studios overgenomen. Als onderdeel van de overname van het I am Bread, I am Fish en Surgeon Simulator IP heeft Tinybuild heeft een vooruitbetaling van $3 miljoen gedaan. De franchises waren vorig jaar goed voor een omzet van $6 miljoen.

  Nieuw thuis

  Sinds begin dit jaar richt Bossa zich uitsluitend op multiplayer games. Daarom hebben ze geen tijd meer voor hun single player franchises. Henrique Olifiers, mede-oprichter en Gamer-in-Chief van Bossa Studios, vindt het fijn dat de games bij tinyBuild zijn ondergebracht. “Samen met hen hebben we een weg gevonden die Bossa in staat stelt om haar volledige aandacht te wijden aan nieuwe projecten. Tegelijkertijd zorgen we er voor dat Surgeon Simulator, I Am Bread en I Am Fish een nieuw thuis hebben waar ze begrijpen wat deze games zo bijzonder maakt.”

  Konfa Games

  Naast de Bossa IP’s heeft tinyBuild Konfa Games overgenomen. Konfa is de ontwikkelaar Despot’s Game, een roguelike tactical auto-battler waar tinyBuild al uitgever van was. De game kwam vorig jaar uit in early access. De 1.0 release staat gepland voor 15 september.

  Met de overname is maximaal $5,4 miljoen gemoeid. Hiervan wordt zo’n 40 procent in contanten betaald en zo’n 60 procent in nieuw uit te geven tinyBuild-aandelen. Het Konfa Games team voegt zich bij de nieuwe tinyBuild studio in Belgrado, Servië.

  Investeren in uitbreiding

  Alex Nichiporchik, CEO en mede-oprichter van tinyBuild is blij met de overnames. “We blijven investeren in het uitbreiden van ons portfolio van eigen IP. De deals van vandaag zijn een unieke kans om zowel Konfas getalenteerde team van ontwikkelaars in huis te halen als het geweldige Bossa intellectuele eigendom toe te voegen aan het tinyBuild portfolio.”

  (Beeld bovenaan: screenshot Surgeon Simulator 2)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img