More

  Dutch Games Association zoekt nieuwe indie bestuurder

  Adriaan de Jongh stopt als bestuurder van de Dutch Games Association. De brancheorganisatie zoekt daarom een nieuw persoon die de belangen van indie developers wil behartigen.

  De Jongh (foto links) was ruim 2,5 jaar als bestuurslid binnen de DGA verantwoordelijk voor de divisie Indies. Hij hernieuwde het contact tussen de brancheorganisatie en Nederlandse indie developers, en formuleerde hij een visie voor deze groep. Daarnaast zorgde hij voor het nieuwe design van de website en organiseerde hij een aantal roundtables over diverse onderwerpen.

  Ook buiten het bestuur om zette hij zich de afgelopen jaren in voor de industrie. Onder meer door het opzetten van de Dutch Game Industry directory en het Midgame Fund.

  Derk de Geus, voorzitter van de DGA, zal De Jongh missen. “Adriaan’s energie en gedrevenheid zijn van groot belang geweest bij het smeden van dit nieuwe hoofdstuk van de Dutch Games Association, en hij is boven alles gegaan om een bijdrage te leveren aan de DGA en de Nederlandse game-industrie in het algemeen.”

  Baby release

  De Jongh wordt binnenkort vader. Zijn vertrek heeft dus voornamelijk te maken met een gebrek aan tijd. “Ik heb veel vertrouwen in het DGA-bestuur om toekomstige game-industrie-brede initiatieven te leiden, en ik zal de vereniging met trots steunen en me vertegenwoordigd blijven voelen terwijl ik me richt op mijn volgende uitdaging: vader zijn!”

  Wie wordt de nieuwe bestuurder?

  Door het vertrek van de Jongh is er een vacature ontstaan in het bestuur. Deze persoon zal in het bredere DGA-bestuur solo game developers en kleine game studio’s vertegenwoordigen. Heb je interesse, klik dan hier voor meer informatie. Solliciteren kan door middel van een email naar contact@dutchgamesassociation.nl met daarin je profiel en je motivatie om deze taak op te pakken.

  Het DGA-bestuur heeft Bertine van Hövell (foto links) bereid gevonden om De Jongh op te volgen. Mochten er sollicitaties binnenkomen dan maakt zij in principe evenveel kans als andere kandidaten. De uiteindelijke keuze is namelijk aan de leden van de DGA. Deze bepalen in de komende Algemene Ledenvergadering wie de opvolger van De Jongh wordt.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img