More

  Pieter Swaelens op 56-jarige leeftijd overleden

  Pieter Swaelens is op 25 juli op 56-jarige leeftijd overleden. Swaelens begon zijn entertainment carrière in 1999 als Director Sales & Business Development Benelux bij Sony Pictures Home Entertainment. In de 15 jaar die volgden beklede hij daar verschillende functies.

  Uiteindelijk vond Swaelens ook zijn weg naar de games. Zo was hij General Manager bij de Belgian Entertainment Association (BEA), een overkoepelende sectorfederatie voor de uitgevers en platforms van films, muziek en videogames. Swaelens was vanuit die functie tevens bestuurder van de Flemish Games Association (FLEGA).

  “Verdrietig en geschokt door het overlijden van Pieter Swaelens. Een man met een indrukwekkende staat van dienst in entertainment. Als mijn voorganger bij BEA heeft hij een belangrijke rol gespeeld in mijn start bij de aparte Belgische belangenorganisatie voor videogame uitgevers en platforms. We gaan Pieter missen”, schrijft David Verbruggen die als General Manager bij FLEGA werkte samenwerkte met Swaelens. In 2020 nam Verbruggen het stokje van Swaelens over en werd GM van de Video Games Federation Belgium, de van de BEA afgesplitste game-tak.

  (Beeld via Olivier Vandeputte)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img