More

  Uit Nu! • Monster-temmer Coromon speelbaar op Switch

  Zevenaarse developer TRAGsoft is er na acht jaar klaar voor. Hun debuut-game Coromon is uit op mobiel, PC en Nintendo Switch.

  Coromon begon in 2014 als ambitieuze droom van Jochem Pouwels en Marcel van der Made. In 2016 nam het idee een serieuze wending: ze richtten hun eigen studio, TRAGsoft, op. Ook werden er meer mensen aan het development team toegevoegd.

  Meer dan een miljoen spelers

  In 2021 bracht TRAGsoft een gratis Coromon-demo uit op mobiel. Op Google Play alleen al werd de game al meer dan 1 miljoen keer gedownload. In maart van 2022 volgde de release op Steam. Daar verkocht de game volgens uitgever Freedom Games meer dan 100.000 stuks. En sinds kort is Coromon ook te spelen op Nintendo Switch.

  Coromon is een adventure game waarin je je in een wereld begeeft die gevuld is met wezens die je moet zien te temmen. Pouwels en Van der Made lieten zich voor Coromon inspireren door hun geliefde old-school games. Een flinke dosis Pokémon, Golden Sun en Zelda. De developers noemen het een moderne maar toch nostalgische uitvoering van de klassieke monster-temmer games.

  Belofte maakt schuld

  Pouwels over de Switch release: “Het creature-catching genre heeft zicht altijd perfect geleend voor portable gaming consoles. We zijn trouw gebleven aan het hart van de vroegere games en we houden ons aan de beloftes die we aan trainers hebben gedaan, zodat ze hun reis overal mee naartoe te nemen in hun avonturen in de echte wereld. Of Switch-spelers nu hun PC-verhaal voortzetten via Cross-Save of beginnen met een gloednieuw team, we zijn er trots op dat we de game kunnen leveren waar Nintendo-fans al jaren om vragen!”

  Coromon is voor €16,79 te downloaden op Steam. Voor de Switch-versie betaal je normaal €19,99, maar als je ‘m vóór 14 augustus aanschaft krijg je 20 procent korting. Als we het goed zien is de Google Play versie nog voor gratis download beschikbaar, maar de laatste update is een jaar geleden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img