More

  Dit zijn de eerste Dutch Game Day sprekers

  Vandaag maakt Dutch Media Week het programma bekend. Een mooi moment om de eerste twee Dutch Game Day sprekers aan te kondigen.

  Voor wie het heeft gemist: Op 6 oktober vindt in Hilversum de Dutch Game Day powered by Control plaats. Dit event laat zich het makkelijkst omschrijven als de oude vertrouwde Control Conference, maar dan met een nieuwe naam en op een nieuwe locatie. De komende weken kondigen we de sprekers aan. Dit zijn de eerste twee.

  Tymon Smektala

  Tymon Smektala is al meer dan twee decennia actief in de game-industrie. Hij begon zijn loopbaan als game-journalist bij het grootste Poolse gametijdschrift CD-Action en werd zelfs uitgeroepen tot de meest invloedrijke game-journalist in Polen.

  In 2013 maakte Smektala de overstap naar de development kant en ging aan de slag bij Techland. Hij werkte als game designer aan Dying Light en als lead game designer aan Dying Light: The Following en Dying Light 2 Stay Human.

  Smektala weet dus als geen ander dat het maken van een vervolg op een succesvolle game niet eenvoudig is. Op de Dutch Game Day vertelt hij over een aantal beslissingen die het team nam tijdens het ontwerpen van Dying Light 2 Stay Human. Vanaf het begin van de game, via de ontwikkeling, tot enkele huiveringwekkende momenten vlak voor de lancering.

  Kela van der Deijl

  De carrière van game developer en 3D artist Kela van der Deijl is vrij pril, maar veelbelovend. Tijdens haar studie werkte ze mee aan Reach: SOS, een game die honderdduizenden keren werd gedownload. Momenteel werkt ze aan haar eigen game Mail Time. Daarvoor heeft ze al een uitgever gevonden, en je komt de game tegen in verschillende on- en offline showcases. Zelfs op GDC. Ook bracht de Kickstarter campagne voor Mail Time meer dan twee keer het streefbedrag op.

  Hoe krijgt Van der Deijl dat allemaal voor elkaar? Dat kom je tijdens de Dutch Game Day te weten. Ze deelt haar strategie voor het ontwikkelen, pitchen en vermarkten van Mail Time. En ze vertelt hoe ze haar netwerk binnen de industrie in korte tijd heeft weten op te bouwen.

  Koop nu je kaartje

  Ben je nu al enthousiast en wil je je Dutch Game Day kaartje kopen, klik dan hier. Als je niet al te lang wacht pak je het early bird tarief mee. Op dit moment zijn studentenkaarten nog niet in de vrije verkoop beschikbaar. Inschrijving hiervoor geschiedt nu nog via de opleidingen. Als er daarna nog kaarten over zijn worden die alsnog los verkocht.

  Over de Dutch Game Day

  De Dutch Game Day vindt op 6 oktober plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. Het evenement is een samenwerking tussen Dutch Media Week, Dutch Games Association en Control. De rol van Control is het programmeren van het congres. Dutch Media Week integreert de game-dag in hun bredere programmering, regelt alle praktische zaken en legt de verbinding met het bredere medialandschap. Dutch Games Association managet de hele game dag en organiseert op de avond van 6 oktober de Dutch Game Awards.

  Beeld bovenaan: Een collage van foto’s van Control Conference

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img