More

  Xsolla helpt developers bij het vinden van een investeerder

  In de 16 jaar dat Xsolla bestaat is het uitgegroeid van payment service provider tot een bedrijf dat game developers op meer manieren ondersteunt. Marketing Manager Europe, Jan Kuhlmann, legt uit. “We merkten dat er naast betalingssystemen ook andere tools nodig waren om games te kunnen monetizen, en om te helpen bij distributie, marketing en meer. Het was voor ons dus logisch om nog meer diensten toe te voegen die onze partners helpen om over de hele wereld succesvol te zijn.”

  Jan Kuhlmann
  Transparantie

  Het is voor deze nieuwe diensten essentieel dat het businessmodel simpel en transparant blijft om het developers makkelijk te maken. “Steam is een van de belangrijkste distributieservices. We zorgen ervoor dat developers de beschikbare opties gebruiken om hun verkopen en communicatie te verbeteren. Ze kunnen bijvoorbeeld onze Web Shop-optie gebruiken om een in-game store op te zetten waarmee ze hun omzet kunnen vergroten, terwijl spelers hun games gewoon via Steam spelen.”

  Maar Valve is maar een van de partners van Xsolla. “Over het algemeen zijn onze services op verschillende platforms te gebruiken. Het maakt ons niet uit op welk platform developers hun games uitbrengen.”

  Helpen bij het vinden van investeerders

  Het is sinds een paar jaar ook mogelijk om via Xsolla Funding een investeerder voor je game te vinden. Via hun Funding Club en een het Game Investment Platform brengen ze developers en investeerders samen. “We denken dat geweldige games overal vandaan kunnen komen, en onze inspanningen maken financiering toegankelijker”, zegt Nathan Sölbrandt, Business Development Manager Funding bij Xsolla.

  “Iedereen is welkom om een Funding Club aanvraag in te dienen”, zegt Sölbrandt. “We raden aan om op zijn minst een speelbare demo, een pitch deck en een video te hebben. Zonder deze drie elementen worden games zelden geaccepteerd op ons financieringsplatform. Tenzij ze van een ervaren team komen.” Eenmaal lid van de club is het verder aan de developers en investeerders. “Xsolla faciliteert alleen de introductie en bemoeit zich niet met de voorwaarden van de overeenkomst. Het is aan de developer en investeerder om een passende deal te sluiten. Meestal gaat het om projectfinanciering, maar alle opties liggen open”.

  Twee mogelijkheden

  Om toegelaten te worden tot het Game Investment Platform moet je lid zijn van de Funding Club. Daar een investeerder vinden is geen vereiste om door te stromen. “De Funding Club en het Game Investment Platform zijn afzonderlijke producten die developers verschillende paden bieden naar financiering. Het Games Investment Platform biedt ontwikkelaars gewoon een extra mogelijkheid om de financiering te krijgen waar ze naar op zoek zijn”, zegt Sölbrandt.

  Nathan Sölbrandt

  Hij legt uit waarom er gekozen is voor twee afzonderlijke producten. “De meeste uitgevers en investeerders op Xsolla Funding Club leiden hun eigen investeringen. Voor het Game Investment Platform bemiddelt Xsolla bij de deal-structuur omdat dit is gericht op een co-investeringsstrategie waarbij meerdere investeerders deelnemen. We moeten het eens worden over de voorwaarden van de deal voordat het project beschikbaar wordt gesteld voor investering. Dit vereist extra due diligence die investeerders normaal gesproken zouden doen na het matchen met een developer via de Funding Club.”

  “De developer moet ook instemmen met de voorwaarden van de deal alvorens het project beschikbaar te maken voor investering. In wezen onderhandelen we over de deal voordat we de investering beschikbaar stellen aan investeerders. Deze voorwaarden worden bepaald op basis van het project dat de funding nodig heeft. We werken nauw samen met de developers om de deal zo op te stellen dat de voorwaarden voor hen goed zijn, maar ook investeerders aantrekt.”

  Meer dan 80 projecten vonden geld

  In de afgelopen twee jaar heeft Xsolla Funding meer dan 80 projecten aan een investeerder geholpen. Welke projecten dit zijn en hoeveel geld hiermee is gemoeid wordt niet publiekelijk gedeeld. Voor zowel de Funding Club als het Game Investment Platform liggen de investering tussen de $100.000 and $3.000.000 per project. Maar Sölbrandt geeft aan dat er soms uitzonderingen zijn.

  Van het geld dat een developer via de Funding Club binnenhaalt hoeven ze niets bij Xsolla te spenderen. Voor het Game Investment Platform vloeit wel een deel van de investering naar de betaalservice. “Vanwege de deal-structuur van het Game Investment Platform moeten de core payment producten van Xsolla worden geïntegreerd, zodat Xsolla de inkomsten nauwkeurig kan tracken en verdelen volgens de individuele overeenkomsten”, aldus Sölbrandt.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img