More

  Uit Nu! • Springloop van Springlab laat kinderen…springen

  Het Utrechtste Springlab wil kinderen wat leren en ze laten bewegen door middel van het spelen van spelletjes. Hun nieuwste product Springloop is nu beschikbaar voor scholen.

  Veel geleer op scholen wordt gedaan terwijl leerlingen op hun bips zitten. Juffen en meesters moeten ze dan in het gareel en bij de les zien te houden. ‘Dat kan beter’ dachten ze bij Springlab, en daarom ontwikkelden ze Springloop.

  Springloop bestaat uit een app voor je tablet en bordjes met speciale QR-codes die de leerkrachten over het schoolplein kunnen verspreiden. De kinderen scannen met hun tablet een code en krijgen vervolgens (op de tablet) een opdracht in de vorm van een spelletje. Is de opdracht volbracht, dan is het hollen en springen naar de volgende code voor een nieuw spelletje. Zo zijn ze niet alleen lekker in beweging, maar ze oefenen ook nog eens hun taal- en rekenvaardigheden.

  Springloop is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Helaas kan je er niet zomaar zelf mee aan de slag. Het product wordt alleen verkocht aan onderwijsinstellingen.

  Je kunt hier meer lezen over het ontstaan van Springloop: van eerste idee in 2020 tot de lancering eerder dit jaar.


  Een van de speciale kindvriendelijke QR codes

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img