More

  België weer een stap dichter bij tax shelter voor games

  Na jarenlange inzet van diverse organisaties binnen de Belgische game-industrie lijkt het toch eindelijk te gaan lukken. De federale regering heeft een akkoord gegeven om reeds bestaande tax shelter uit te breiden naar games. De regeling moet uiterlijk 1 januari 2023 van start gaan.

  Er was al een tax shelter voor andere disciplines, zoals bijvoorbeeld audiovisuele producties als film en voor podiumkunsten. Dat games aan de regeling worden toegevoegd biedt Belgische games de gelijke belastingvoordelen.

  Culturele test

  Of een game in aanmerking komt voor de tax shelter wordt bepaald door een culturele test. De culturele test van het VAF is reeds door de Europese Commissie goedgekeurd. Ook de culturele test van Wallimage kreeg van de Europese Commissie groen licht. Deze moet alleen nog wel uitgebreid worden met de Brusselse regio. Deze procedure kan enkele maanden in beslag nemen.

  Slagje om de arm

  “We zijn blij dat er eindelijk een concrete datum is om naartoe te werken”, zegt David Verbruggen, CEO van Belgian Games. “We hebben nog de formele goedkeuring van het Federaal Parlement en de Europese Commissie nodig, maar een uiterste startdatum geeft ons vast de kans om onze bedrijven voor te bereiden op de komst van deze fiscale stimulans voor investeerders in videogames.”

  Meer banen en meer samenwerking

  Om belastingvoordeel te kunnen krijgen moet minimaal de helft van de teamleden die aan de game werken in Belgie werken of daar belasting betalen. BelgianGames, een samenwerkingsverband van diverse Belgische game-organisaties verwacht dat de invoering van de tax shelter meer werkgelegenheid oplevert. Ze gaan er ook van uit het een mooi financieel vehikel is voor projectsamenwerkingen met de audiovisuele sector.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img