More

  Aanmeldingen voor Dutch Game Awards geopend

  Na een aantal jaar afwezigheid bracht de Dutch Games Association vorig jaar de Dutch Game Awards terug. Deze herstart was geslaagd want ook in 2022 worden de prijzen voor de beste Nederlandse games weer uitgereikt. Je kan nu je game indienen.

  “We zijn blij dat we de Dutch Game Awards kunnen continueren in samenwerking met De Dutch Media Week,” zegt Derk de Geus, voorzitter van de DGA. “Vorig jaar toonde nogmaals aan dat de Awards belangrijk zijn voor alle Nederlandse game-developers. Het is een prachtig moment om de beste producties van de Nederlandse game industrie te laten zien aan het binnen- en buitenland.”

  Meld nu je game aan

  Alle in Nederland gevestigde developers kunnen tot en met 31 juli hun game aanmelden voor een award. Dat kan alleen als de game is uitgebracht tussen 1 juli 2021 en 30 juni 2022. Het is nog niet mogelijk om mensen of bedrijven te nomineren voor de Special Awards.

  Kleine wijziging in categorieën

  Bijna alle categorieën zijn hetzelfde gebleven, op een na. De Best Commercial Achievement award is komen te vervallen. Hiervoor in de plaats komt de Awesome Achievement Award. Een erkenning voor “een prestatie in culturele of economische groei, zakelijke uitmuntendheid of sterk leiderschap die een positieve impact heeft op de Nederlandse game-industrie. Deze award is om mensen, studio’s, projecten, organisaties en anderen te eren die geweldige dingen doen, maar die niet in aanmerking komen voor een van de andere awards.”

  Special Awards

  De Awesome Achievement Award maakt naast de Best Studio award, de Inclusion Award en de Lifetime Achievement Award, onderdeel uit van de Special Awards. Voor deze awards kan iedereen nominaties aandragen, maar de organisatie gaat ook zelf op zoek naar mensen, bedrijven, organisaties die voor een van deze speciale awards in aanmerking kan komen. Een vakjury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

  Uitreiking

  De winnaars van de uilen worden op 6 oktober bekendgemaakt. Net als vorig jaar is de award-show onderdeel van de Dutch Media Week. Dit mediafestival vindt van 3 tot en met 9 oktober plaats bij Beeld en Geluid in Hilversum.

  Om vast in de stemming te komen kan je de uitreiking van vorig jaar nog eens terugkijken.

  Beeld: de Uilen nieuwe stijl (Arno Landsbergen)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img