More

  Uit Weer! • Lake en Turmoil te spelen op nieuwe platforms

  Er komen steeds vaker ‘oudere’ games uit op nieuwe platforms, of er komt nieuwe content. Geen echte Uit Nu!, maar toch willen we de releases niet zomaar voorbij laten gaan en daarom verzamelen we ze in Uit Weer! artikelen.

  Deze keer een Gamious-editie van de Uit Weer!. Twee van de games van de Haarlemse studio vonden de afgelopen tijd hun weg naar nieuwe platforms en nieuwe spelers.

  Lake

  Hun laatste game Lake werd positief ontvangen op Steam. Nu kunnen ook spelers met een PlayStation in de huid kruipen van Meredith om post bezorgen in Providence Oaks. Gamious CEO Pim Bouman kondigde deze port al aan in zijn Terugblik op 2022. Verder vertelde hij toen over een boxed version van de game. Ook die is nu beschikbaar voor pre-order via Perp Games.

  In de PlayStation store is Lake te koop voor de PlayStation 4 en 5. Voor beide versies betaal je €19,99. De fysieke game heeft een prijskaartje van £24,99. Voor dat geld krijg een poster die in gelimiteerde oplage is gemaakt en een box inlay getekend door het volledige development team.

  Lake was al uit op PC en Xbox.

  Turmoil

  Ook Gamious klassieker Turmoil komt ruim vijf jaar na 1.0 release uit op een nieuwe platform. De game is nu ook te spelen op Android en iOS apparaten.

  Turmoil is geïnspireerd op de 19e eeuwse oliegekte in Noord Amerika. In de strategie-game is het aan de speler om een zo succesvol mogelijk oliebedrijf te runnen en burgemeester van het stadje te worden.

  Op de plaatselijke veiling koop je je land in de hoop daar olie te ontdekken. Heb je een bron gevonden dan is het zaak om het zwarte goud met een efficient netwerk van pijpen boven de grond te krijgen. En dan maar zien dat je het goedje tegen de beste prijs kan verkopen.

  De mobiele versie van Turmoil heeft een nieuwe campaign, waarin je niet alleen olie vindt, maar ook magma. Dat biedt nieuwe uitdagingen (en ook kansen). Verder kan je op zoek naar schatten waarmee je keiharde munt kan verdienen. Dat laatste kan ook via het spelen van kaartspellen in de plaatselijke saloon.

  De mobiele versie van de Turmoil is gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play. Je kan vervolgens een gratis demo campaign-demo spelen van zes rondes. Wil je de campaign afmaken, dan moet je betalen. Doe je dat niet, dan kan je alsnog een beperkt deel van de game gratis blijven spelen. Voor de mobiele versie werkt Gamious samen met het Chinese uitgever Leiting Games.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img