More

  Uit Nu! • Alles kan kapot in Dashing Dodgems van Yellowcake

  Dashing Dodgems is een local multiplayer game van Yellowcake Games waarin spelers elkaar met botsautootjes te lijf gaan. Niets blijft daarbij gespaard, ook niet de arena waar het vierwiel-gevecht plaatsvindt.

  In de game besturen spelers elk een eigen botsautootje. Er zijn twee verschillende manieren om te spelen. In de Free For All modus maken spelers jacht op elkaars botsautootjes. Het doel: je tegenstanders het water in botsen. De speler die het laatst op het droge rijdt wint. Terwijl de spelers elkaar naar het leven staan stort de wereld om hen heen langzaam in. Echt alles in de levels kan kapot.

  In de Spotlight modus draait om het verzamelen van punten. Die verzamel je door in het licht van een schijnwerper te blijven rijden. Het volgen van de schijnwerper is daarbij niet je enige uitdaging. Uiteraard wordt ook hier er vrolijk op los gebotst om elkaar uit het licht te houden.

  Pas zelf aan

  Het spel heeft acht verschillende maps in twee verschillende thema’s. Het City thema is kleurrijk en vrolijk en het Victorian thema is donker en griezelig is. Maar het is meer dan oppervlakkig uiterlijk vertoon, want elk level heeft andere spelmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om het aantal levens, de score of de tijdslimiet aan te passen naar je eigen wensen.

  Game jam game

  Developer Yellowcake Games bestaat uit Lance Krasniqi, Viktor Trisjin en Joram Wolters. De eerste twee werkten al samen en Wolters voegde zich in 2017 bij het duo.

  Het idee voor Dashing Dodgems ontstond begin 2017 tijdens een Homebrew game jam. Het prototype van de game, die toen nog Super Bump Rider heette, werd getest op spelers. In oktober van 2017 ging Yellowcake echt met development van de game aan de slag.

  Dashing Dodgems is voor €11,99 te koop in de Nintendo eShop. De game is met maximaal 4 spelers te spelen. Ben je in je eentje, dan kan je het opnemen tegen bots.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img