More

  Vlaamse game-industrie krijgt centrale Gamehub

  Het afgelopen weekend maakte Vlaams minister van Media Benjamin Dalle bekend dat Vlaanderen een centrale Gamehub krijgt. En dat is slechts een van de maatregelen om de lokale industrie naar een hoger plan te tillen.

  De hub is een speerpunt van de nieuwe visienota ‘Level Up’ om de Vlaamse game-sector een boost te geven. Op de fysieke locatie kunnen developers samenwerken en ideeën uitwisselen. Daarnaast is er ruimte voor lezingen en evenementen. Ook wordt er samengewerkt met game-opleidingen om talentvolle studenten in te zetten om de lokale industrie te versterken.

  Kloppend hart

  De hub wordt ook online bereikbaar om zo een ‘kloppend hart van de Vlaamse game-sector’ te worden. Een plek waar jonge bedrijven zich nestelen en door kunnen groeien tot de belangrijke spelers van de toekomst.

  Op dit moment werken diverse organisaties binnen de industrie samen met VLAIO en het Vlaamse Departement Cultuur, Jeugd en Media aan een businessplan voor de Gamehub. Als alles volgens schema loopt wordt de knoop over de invulling tegen de zomer doorgehakt. De hub kan dan in het najaar van start.

  Geen loze praatjes

  “De game-sector heeft enorm veel potentieel in Vlaanderen. Samen met de verschillende spelers slaan we de handen in elkaar om het game-beleid en de sector naar een hoger niveau te tillen”, zegt minister Dalle op het FACTS festival in Gent. En het blijft niet bij woorden. Het budget van het Gamefonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) wordt fors opgekrikt. In 2022 stijgt het budget, dankzij relancemiddelen, tot 2,9 miljoen euro. Vanaf 2023 wordt het budget structureel verhoogd van naar 2,7 miljoen.

  Daarnaast worden bedrijven ondersteund bij het aanvragen van bestaande steun- en financieringsmogelijkheden, zowel in binnen- als buitenland. En de Vlaamse Regering dringt aan op de uitbreiding van het Tax Shelter-systeem naar de game-sector. Tot slot wordt er in het plan ook sterk ingezet op promotie, marketing en internationalisering van Vlaamse games.

  Vlaanderen als wereldspeler

  Uiteraard wordt de steun door Vlaamse industrie-organisaties met open armen ontvangen. Onder andere door David Verbruggen, General Manager van Vlaamse branche-organisatie FLEGA. “Als sectorfederatie zijn wij verheugd dat het eerste actieplan wordt verder gezet. Onze ambitie, in nauwe samenwerking met alle betrokken partners en met de enthousiaste steun van het Kabinet Media, is om de Vlaamse gamesector stevig op de wereldkaart te zetten.”

  Directeur Intendant VAF, Koen Van Bockstal: “Bij het VAF zijn we uiteraard verheugd met de extra middelen bij het Gamefonds. Als VAF willen we een kweekvijver blijven voor aanstormend talent en onze meer ervaren makers mee helpen doorstoten naar de wereldtop.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img