More

  GDC 2022 • Horizon Forbidden West en experimentele gameplay

  Na een aantal digitale edities is de Game Developers Conference dit jaar weer een fysiek evenement. Voor mensen die niet naar San Francisco kunnen of willen afreizen is er een online alternatief. Hieronder een aantal GDC 2022 highlights.

  Horizon Forbidden West

  Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Horizon Forbidden West uit. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat er diverse sprekers van Guerrilla op het GDC programma te vinden zijn. Dit zijn ze (in alfabetische volgorde):

  Lennart Franken en Maxim Fleury, resp. Senior Asset Artist en Lead Asset Artist van het Machine and Weapons Team delen hoe Guerrilla tewerk ging om de machines te bouwen. Senior Principal Tech Programmer James McLaren vertelt over zijn avonturen met Deferred Texturing. Gameplay Animation Director Richard Oud leert de aanwezigen hoe je geloofwaardige robots animeert. Senior Quest Designer, Blake Rebouche, geeft een kijkje in de ontwikkeling van de ‘Death’s Door’ quest. Principal Character Artist Arno Schmitz deelt het verhaal achter de gezichten van Horizon Forbidden West. Andrew Schneider, Principal FX (Clouds) Artist, legt uit hoe het real-time volumetric cloud system, Nubis, werkt.

  Experimental Gameplay jubileum

  De Experimental Gameplay Workshop wordt in 2022 voor de 20e keer georganiseerd. In twee decennia kwamen er vele games voorbij die gameplay op een frisse manier benaderen. Baba Is You, Gorogoa, Braid, Untitled Goose Game en Portal, om een paar bekende voorbeelden te noemen.

  Maar er was ook regelmatig werk uit de Lage Landen te bewonderen. Luxuria Superbia van Tale of Tales, Metrico van Digital Dreams, Eloquence van Gerben Grave, Chalo Chalo van Richard Boeser, Bounden van GameOven en Engare van de op dat moment in Nederland studerende Mahdi Bahrami.

  Dit jaar vertellen 17 developers, onder moderatie van Robin Hunicke en Daniel Benmergui, over de experimentele gameplay in hun games.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-ctrl500-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Beeld: Aloy in Horizon Forbidden West, met op de achtergrond de Golden Gate Bridge.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img