More

  Uit Nu! • Gamedia lanceert puzzelaar Treasure Temples

  In Treasure Temples van het Alkmaarse Gamedia kan je de puzzels op je dooie gemakje oplossen, maar dat wil niet zeggen dat ze je brein niet laten kraken. De game is nu uit op PC, Mac en Switch.

  In Treasure Temples onderzoek je samen met twee jonge avonturiers verschillende schatkamers diep onder de sneeuw van Antarctica. Die schatkamers zijn zo oud dat de vloertegels verkruimelen nadat je er op hebt gestaan. Dat betekent dat er geen weg terug is. Je moet je stappen dus zorgvuldig overwegen om al het goud te verzamelen en veilig de uitgang te bereiken.

  Hoe dieper je afdaalt, hoe groter de uitdaging wordt. Naast verdwijnende tegels word je ook geconfronteerd met dodelijke vallen, griezelige skeletwachters en meer narigheid. Soms wordt het je zo lastig gemaakt dat je de twee avonturiers samen op pad moet sturen om een level te overleven.

  Ontspannen puzzelen

  De game draait volledig om het puzzelvermogen van de speler. “Je hoeft je niet te haasten in Treasure Temples. We hebben al vroeg in het ontwikkelingsproces besloten om geen vallen toe te voegen waarbij behendigheid een rol speelt”, zegt Rob Schuddeboom, lead designer bij Gamedia. “Ik ben erg tevreden met de soorten obstakels die uiteindelijk in het spel terecht zijn gekomen en de variatie in levels die we daarmee hebben kunnen creëren.”

  Testcase

  Vorig jaar lanceerde Gamedia puzzelgame Hix. Oprichter en CEO Dittmar Tukker zei toen dat Hix en Treasure Temples testcases waren om uit te vinden of ze nog wel eigen games kunnen maken. Maar er wordt in Almaar ook gewerkt aan grotere games.

  Treasure Temples is voor €6,99 te downloaden op Steam (Windows en Mac). In de Nintendo eShop koop je voor dezelfde prijs de Switch-versie.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img