More

  GDC 2022 • Classic Port Mortems en een Vlaamse IGF nominatie

  Na een aantal digitale edities gaat de organisatie achter de Game Developers Conference dit jaar weer voor een fysiek evenement. Voor mensen die niet naar San Francisco kunnen of willen afreizen is er een online alternatief. Hieronder de eerste GDC highlights.

  Classic Game Post Mortems

  Classic Game Post Mortems zijn sessies die het over het algemeen goed doen bij het GDC-publiek. Wellicht deels vanuit warme herinnering aan het spelen van betreffende games, maar ook omdat het interessant is om te horen hoe het er vroeger achter de schermen aan toeging.

  Zo vertelt Warren Davis, de designer en programmeur van de originele 1982 arcade-versie van Q*Bert over het development van de klassieker. Hij gaat hierbij in op de achtergrond van Gottliebs video-afdeling en vertelt over de hardware en development tools die hij gebruikte. Maar ook de evolutie van het design en de uitdagingen die hij tegenkwam bij het programmeren. Daarnaast vertelt Davis over zaken als testen, focus groups, marketing en wat er na de release van de game gebeurde. Deze Classic Post Mortem stond al voor GDC 2020 op het programma, maar toen gooide corona roet in het eten.

  Game designer John Romero doet een Classic Wolfenstein 3D Post Mortem. Hij vertelt over het ambitieuze design van Wolfenstein 3D in tijden zonder GPU’s, toen de meeste games 320×200 pixels waren en muizen nauwelijks werden gebruikt. Hij neemt het publiek mee op reis door de korte zeven maanden waarin id Software werkte aan de game.

  Belgische IGF Award nominatie

  Midnight Protocol van het Belgische LuGus Studios is genomineerd voor een Independent Games Festival-award. De tactische narrative-driven RPG maakt kans in de Excellence in Design categorie. Het publiek mag uit alle IGF-nominaties ook hun eigen favoriet kiezen. Gun jij LuGus de IGF Audience Award dan kan je tot en met 10 februari hier je stem uitbrengen.

  Of ze daadwerkelijk een award in de wacht slepen weten we op 23 maart. Dan worden de winnaars tijdens GDC in San Francisco bekendgemaakt. Leuk weetje: Midnight Protocol wordt uitgegeven door het Nederlandse Iceberg Interactive.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op GDC onsite All Access, Core, of Summits passen, of de Virtual All Access pass. Gebruik bij je registratie kortingscode 10off-ctrl500-mpv5x om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Beeld bovenaan de pagina: screenshot Midnight Protocol

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img