More

  Fragbite koopt Lucky Kat in een deal van 18 miljoen

  Fragbite Group AB heeft Lucky Kat overgenomen voor een deal ter waarde van max €18 miljoen.

  Fragbite betaalt in eerste instantie €5 miljoen in cash en €2 miljoen in aandelen. Als Lucky Kat in 2021, 2022 en 2023 bepaalde financiële targets haalt komt daar maximaal €11 miljoen bij. Hiervan betaalt Fragbite maximaal €6 miljoen in cash en de rest in aandelen Fragbite.

  Lock up

  Lucky Kat mag die aandelen niet zomaar verkopen. Ze zijn verplicht alle aandelen het eerste jaar te houden, en in het tweede jaar mogen ze slechts de helft van de hand doen. Als onderdeel van de overeenkomst investeren vier mensen van Lucky Kat ook nog eens een bedrag van €150.000 in aandelen Fragbite.

  Goede synergie

  “We zijn trots en blij om onderdeel te worden van Fragbite nu we onze groei versnellen in zowel mobiele als play-to-earn games,” zegt Herdjie Zhou, mede-oprichter en CEO van Lucky Kat. “Met het recente succes van de NFT verkoop van Panzerdogs zien we een operationele synergie met Fragbite’s kennis en expertise in e-sports.”

  Ook Stefan Tengvall, President en CEO van Fragbite is blij met de overname: “Lucky Kat heeft bewezen dat ze data-gedreven games kunnen maken, en ontwikkelt momenteel de eerste game met “play-to-earn mechanics”. Ik ben ervan overtuigd dat de rest van de Fragbite profiteert van de knowhow en kennis van het bedrijf en dat dit een overname is die onze groep aanvult en goede synergie creëert met onze bestaande activiteiten.”

  Panzerdogs

  Herdjie en Hernan Zhou richtten Lucky Kat in 2015 op. De studio ontwikkelt hypercasual games voor de mobiele markt. Hun laatste project, Panzerdogs, is een Solana NFT game waar spelers eigenaar worden van alle in-game assets en deze gebruiken elkaar in tanks te lijf te gaan. De game kan op in de browser gespeeld worden op mobiel en desktop.

  Fragbite Group is een digitale gaming entertainment groep met dochterondernemingen die actief zijn in de mobiele gaming en e-sports. Het hoofdkantoor van is gevestigd in Stockholm. De groep heeft twee interne game-ontwikkelingsstudio’s: Funrock Development en Prey Studios. Lucky Kat is daar nu als derde studio aan toegevoegd. Alle details van de overname vind je hier.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img