More

  Terugblik Dutch Game Awards: hier zijn de foto’s

  We zitten hier op de redactie nog na te genieten van de uitreiking van de Dutch Game Awards. Er waren zoveel blije gezichten die avond, die willen we jullie niet onthouden. Daarom alle winnaars nog eens op een rijtje. In beeld.

  Best Art

  Een vergulde Tomas Sala met zijn award voor Best Art. Roger ter Heide werpt een jaloerse blik op de uil nieuwe stijl (die om breken te voorkomen werd geleverd met doos)

   

  Best Audio

  Matthijs Dierckx met zijn Best Audio award voor Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy. Vanaf nu is Dierckx dus ‘award-winning composer’. Veel gelukkiger krijg je ‘m waarschijnlijk niet.

   

  Best Innovation

  Een stel blije ‘kippen’ met de Best Innovation award die Little Chicken won met Traffic Jams. Twee van hen zoeken een lift naar huis, of vinden de award gewoon helemaal top.

   

  Best Technology

  Team Ludomotion met hun tweede uil van de avond: de Best Technology award. Die werd met nog meer enthousiasme in ontvangst genomen dan de eerste.

   

  Best Game Design

  Team Paladin dat met Good Job uitstekend werk leverde en daarvoor de Best Game Design award in ontvangst mocht nemen.

   

  Best Commercial Achievement

  Ze blijven soms wat onder de radar, maar Rusty Lake doet het met de gelijknamige games zeer goed. Het eveneens succesvolle The White Door is de eerste titel van hun nieuwe publishing label Second Maze.

   

  Best Applied Game

  Een stralende Niel en Kathy Vredeveldt van Lunggames met hun Best Applied Game award voor Sparky, een game die kinderen met een longziekte op bewuste manier leert ademhalen.

   

  Best Debut Game

  Internationaal wonnen ze al wat prijzen, maar de gebroeders Koen en Paul Deetman mochten namens Keoken Interactive eindelijk een award van Nederlandse bodem in handen nemen voor hun debuut-game Deliver Us the Moon.

   

  Best Student Game

  Het BUas studententeam Sad Viscasha Studios dat voor hun game Arid de Best Student Game award won.

   

  Best Game

  Alle aanwezige Paladin ridders mochten een tweede keer het podium op om de uil voor Best Game te ontvangen.

   

  Lifetime Achievement Award

  Gamemaker-maker Mark Overmars met zijn Lifetime Achievement Award.

   

  Best Studio

  Richard Stitselaar, Kimara Rouwit en Trevor Blom van Vertigo Games met de award voor Best Studio. Of eigenlijk Best Studios, nu er ook een Vertigo Games Amsterdam is.

   

  Inclusion Award

  Sacha Blom kan het nauwelijks geloven. Net begonnen en nu al de Inclusion Award in de pocket.

   

  En dit zijn alle gelukkige winnaars samen.

   

  Het team achter de awards

  De reboot van de awards werd mogelijk gemaakt door de inzet van dit team vrijwilligers. Bovenste rij vlnr: JP van Seventer, Sacha Blom, Bram van Lith, Derk de Geus, Richie de Wit, Christel van Grinsven en Marlies van Kampen. Onderste rij: Martine Spaans, Adriaan de Jongh en Sly Emenike. Vrijwilliger die ontbreekt op de foto: Maurice Kroes.

  Voor nog meer foto’s kan je terecht op de Facebook-pagina van de Dutch Game Awards.

  Alle foto’s: Arno Landsbergen en Joost Nevels

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img