More

  Het Vlaamse Howest is de beste game-opleiding ter wereld

  De Digital Arts and Entertainment opleiding van het Vlaamse Howest is volgens The Rookies de beste game-opleiding ter wereld.

  The Rookies is een platform voor niet-professionele digitale artists. Dit kunnen studenten zijn of hobbyisten. Op de website kunnen ze hun portfolio delen met ander aankomend talent en professionals. Elk jaar organiseren The Rookies een competitie voor jong artists. Dit jaar telde de wedstrijd 4.101 inzendingen van studenten van 567 opleidingen uit 98 landen.

  Veel andere competities richten zich op de vaardigheden van de studenten. Scholen die selectief zijn en alleen de beste studenten aannemen scoren dan vaak hoger. The Rookies competitie kijkt naar hoe goed een school de studenten voorbereid op de baan waar hij of zij voor wordt opgeleid.

  Howest is nummer 1

  Op basis van de inzendingen van studenten bepaalden meer dan 150 professionals uit de industrie welke opleidingen het beste scoren. Dit jaar kwam Howest University – Digital Arts and Entertainment als beste game-opleiding ter wereld uit de bus rollen. In 2019 was Howest ook al te vinden op de lijst van beste game-opleidingen.

  Ook BUAS en HKU scoren

  Howest werd daarnaast 18e op de lijst van beste 3D animation scholen en 12e op de ranglijst van de overall 50 beste creative media & entertainment scholen. Ook de Nederlandse Breda University of Applied Sciences (BUAS) haalde laatstgenoemde lijst, als nummer 43. BUAS was ook te vinden op de tiende plaats in de lijst van de beste game design & development scholen – Production Excellence. Ze moesten de Utrechtse HKU, dat de zesde plaats innam, voor laten gaan.

  De Nederlandse Film Academy is werd eindigde 7e in de lijst van beste visual effects scholen, 15e op de lijst van beste 3D animatie scholen en 21e in de lijst van de 50 beste creative media & entertainment scholen.

  Unwrap Festival

  Howest, en verschillende andere Kortrijkse partijen, organiseren op 14 en 15 oktober de eerste editie van het Unwrap Festival. Met het evenement wil de organisatie het potentieel van de regio voor de entertainmentindustrie laten zien.

  Beeld: Werk uit de Rookies inzending van Howest finalist Antoine Gérin

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img