More

  Uit Weer! • Descenders, The Falconeer, Staxel en Woven

  Er komen steeds vaker ‘oudere’ games uit op nieuwe platforms. Geen echte Uit Nu!, maar toch willen we de releases niet zomaar voorbij laten gaan en daarom verzamelen we ze voortaan in Uit Weer! artikelen.

  Descenders

  Mountain bike racing game Descenders van RageSquid werd voor het eerst uitgebracht in 2018 als Steam Early Access titel. De game beleefde sindsdien de 1.0 PC release en was al te spelen op Xbox One, PlayStation en Switch. Hoewel het racen in de game bergafwaarts gaat, schoten de inkomsten omhoog: in 2019 had Descenders al meer dan $1 miljoen omgezet. De meest recente release voor de game is een geoptimaliseerde versie voor de Xbox Series X|S, zowel als download als in een doosje. De game is qua gameplay hetzelfde als de Xbox One versie, maar dan beter.

  Een lijstje van upgrades die uitgever No More Robots deelde: hogere resolutie en frame rates (Series X: 1080p120fps / 4K30fps en Series S: 1080p120fps / 1440p40-60fps), hogere texture resolutie, meer struiken, betere kwaliteit van het terrein, motion blur en SSAO-enabled, meer spelers (8 spelers op Series X|S versus 4 spelers op andere consoles), veel betere anti-aliasing setting, cross-play met Steam en PC Game Pass spelers.

  Descenders voor Xbox Series X|S vind je bij je plaatselijke game-winkel of in de Microsoft Store. Voor Xbox Game Pass Ultimate abonnees is de game gratis. Heb je geen Game Pass, dan kan je een gratis demo proberen. Bevalt die, en wil je de game kopen, dan kost het je €24,99.

   

  The Falconeer

  The Falconeer van Tomas Sala kwam vorig jaar uit op PC en als Xbox timed exclusive. De air combat game is nu als The Falconeer Warrior Edition ook te koop voor Switch en PlayStation.

  The Warrior Edition bestaat uit de originele game, alle DLC als The Kraken, The Hunter en Atun’s Folly en het nieuwe Edge of the World uitbreiding. Deze bestaat uit extra side quests, nieuwe locaties, een opzichzelfstaand verhaal en nieuwe items. Verder is een deel van de voice-overs opnieuw opgenomen en is de proloog tutorial beter gestroomlijnd. Op alle consoles draait de game op 60 fps.

  The Falconeer Warrior Edition is voor €29,99 te downloaden in de Nintendo eShop, en de PlayStation Store. Op het laatstgenoemde platform krijg je voor €5 extra de deluxe editie met de soundtrack.

   

  Staxel

  Staxel van developer Plukit was een van de eerste titels die door het Humble publishing label werd getekend. De first person creatieve boerderij-game kwam in 2018 uit op PC en Staxel is nu ook uit voor de Nintendo Switch.

  In Staxel kan je alles zelf bouwen. Uiteraard bepaalt je het uiterlijk van je eigen boerderij, maar ook de dorpswinkel kan je volledig naar je eigen smaak verbouwen. En voor ieder gebouw dat je bouwt melden zich NPCs die de boel verlevendigen. Maar ook buiten het dorp is er voldoende te doen: vissen, insecten jagen of op ontdekking uitgaan.

  De PC-versie van de game is weliswaar uitgegeven voor Humble, maar voor de Swich-release heeft Plukit het heft weer in eigen hand genomen. De game is volledig aangepast aan de technische mogelijkheden en de features van de Switch. Bart van der Werf, eigenaar van Plukit en lead developer over de release: ” We hebben een aantal grote Switch fans hier in de studio, dus we hebben extra ons best gedaan om de best mogelijke versie van Staxel voor de Switch te ontwikkelen.”

  Staxel is voor €19,99 te koop in de Nintendo eShop.

   

  Woven

  Woven van developer Alterego Games kwam in november 2019 uit voor PC en console. Uitgever StickyLock heeft de game nu ook als Pocket Edition uitgebracht op mobiel.

  In Woven gaat stoffen Stuffy samen met Glitch in een wollige wereld op zoek naar andere leven. Onderweg moeten ze allerlei puzzels oplossen, en soms zijn daar andere skills voor nodig dan een olifantje heeft. Daarvoor is er een breimachine. Hierin kan je Stuffy voorzien van andere patroontjes, zodat hij minder opvalt in de wereld, maar je kan hem ook veranderen in een compleet ander beestje.

  Een demo-versie van de game is gratis te downloaden in de App Store en op Google Play. De volledige game koop je via een in app purchase van €4,99.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img