More

  Uit Nu! • Speel en leer mee met Nijntje-app van Azerion

  Azerion heeft een educatieve Nijntje-app ontwikkeld voor de allerkleinsten. Het lieve Utrechtse konijntje helpt kindertjes over de hele wereld met letters, cijfers en puzzels.

  Letters, cijfers en muziek

  Speel mee met Nijntje heeft 15 simpele spelletjes waar kinderen als het goed is ook nog wat van opsteken. Drie van die games zijn gratis te proberen. Het meest simpele is het puzzelen, hiervoor zijn Nijntje afbeeldingen in stukjes geknipt die bij elkaar gepuzzeld moeten worden. Dat kan in verschillende moeilijkheidsgraden: van eenvoudige puzzels die uit twee stukjes bestaan, tot puzzels die in zes delen zijn geknipt.

  In letters leren krijgen de kinderen een plaatje te zien waarbij de naam van het voorwerp wat letters mist. Het is vervolgens aan de spelertjes om de missende letters in te vullen. Evenals in de puzzelgame kunnen ouders kiezen hoe moeilijk ze het hun kroost maken. In de simpelste versie hoeven ze slechts één letter op de juiste plaats te leggen. Als je de moeilijkheid opvoert komen er ook dubbele klinkers bij en zijn er meer lege vakjes die gevuld moeten worden.

  Als laatste gratis spel is er het muziekspel, hierin hebben kinderen een heel Nijntje-orkest tot hun beschikking. Wanneer ze willekeurig op de muzikanten tappen ontstaat er een kakofonie aan geluiden. Tappen ze op de dirigent, dan brengt die gelijk orde in de chaos, en spelen de muzikanten netjes om de buurt. De spelertjes moeten deze volgorde onthouden en vervolgens het patroon herhalen door op de muzikanten tappen.

  Gratis demo

  In een aantal landen is Speel mee met Nijntje gratis te spelen als onderdeel van een abonnementsservice van hun mobiele netwerk-aanbieders. In Nederland is een demo van de app gratis te downloaden in de Apple App Store en op Google Play. Zoals gezegd krijg je de eerste drie games cadeau, maar als je de andere 12 spelletjes wilt spelen moet je €4,99 betalen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img