More

  Brendan Greene opent eigen studio in Amsterdam

  Brendan Greene verlaat PUBG en begint een eigen studio in Amsterdam.

  Greene, ook bekend als PlayerUnknown, werkte voor het Koreaanse Krafton in eerste instantie aan de ontwikkeling van PUBG. Begin 2018 verhuisde Greene en een deel van het team naar Amsterdam. In 2019 ging Greene als PUBG director of special projects op zoek naar een nieuwe hit. Nu is hij onder de naam PlayerUnkown Productions een eigen studio gestart in Amsterdam.

  Als vrienden uit elkaar

  Greene over het nieuws: “Ik ben blij met de volgende stap op mijn zoektocht naar het creëeren van het soort ervaringen die ik al jaren voor ogen heb.” De breuk met PUBG en moederbedrijf Krafton lijkt vriendschappelijk, laatstgenoemde heeft een minderheidsaandeel in de nieuwe studio. “Ik ben iedereen bij PUBG en Krafton dankbaar voor de kansen die ze me de afgelopen vier jaar hebben gegeven en ik ben iedereen bij Krafton erg dankbaar voor de steun van mijn nieuwe plannen,” aldus Greene.

  Prologue

  PlayerUnknown Productions werkt aan systemen die nodig zijn om open wereld games op zeer grote schaal te spelen. Op de website van de studio staat bij games Prologue als enige titel vermeld. Prologue is een verkenning van technologie en gameplay die spelers unieke en memorabele ervaringen moet bieden. Het project werd in december 2019 aangekondigd als PUBG special project, mede onder de naam PlayerUnknown Productions.  Of de nieuwe studio verder werkt aan Prologue of aan iets anders wil Greene nu nog niet kwijt. “Op een later moment vertel ik meer over het project waar we aan werken. ”

  (Beeld: via Gamelab)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img