More

  Vertigo Games neemt Force Field over

  Rotterdamse VR developer en uitgever Vertigo Games heeft Amsterdamse VR developer Force Field overgenomen. Laatstgenoemde gaat verder als Vertigo Studios Amsterdam.

  Force Field werd in 2015 opgericht als VR zusterbedrijf van developer Vanguard Games. Een jaar later werden Force Field en Vanguard samengevoegd en kwam de focus volledig op VR projecten te liggen. De studio had een nauwe band met Oculus en ontwikkelde verschillende exclusives voor Oculus hardware.

  Multi platform VR

  Zoals de naam aangeeft blijft het Force Field team werken vanuit Amsterdam, maar met de overname door Vertigo wordt de VR-scope breder: de ontwikkeling van nieuwe AAA games voor álle grote VR platforms. Op dit moment werkt Vertigo Studios Amsterdam aan een nog niet aangekondigde AAA game op basis van bekend IP.

  VR powerhouse

  Richard Stitselaar, CEO van Vertigo Games over het nieuws: “Met meerdere AAA VR-games in de pijplijn voor de komende jaren blijft Vertigo Games snel groeien. We zijn blij dat we het Force Field team in de Vertigo Games familie kunnen verwelkomen. Samen zijn we een stap dichterbij het bouwen van een wereldwijd VR powerhouse dat grotere VR games met hogere production values maakt voor spelers overal ter wereld.”

  “Door jaren van VR game development, waarin we showcase games en experiences bouwden voor leidende VR bedrijven, hebben we een team van wereldklasse team gebouwd,” zegt Arthur Houtman, CEO van Vertigo Studios Amsterdam. “Vandaag begint een nieuwe fase van groei als onderdeel van Vertigo Games, en kunnen we het potentieel van ons bedrijf volledig benutten.”

  Op overnamepad

  Vertigo heeft alle Force Field aandelen overgenomen voor een onbekend bedrag in contanten en aandelen in Vertigo’s moederbedrijf Embracer. Het huidige Force Field management blijft aan en wordt door via een earnout-constructie ‘aangemoedigd’ om minimaal 3 jaar te blijven.

  In 2020 werd Vertigo Games overgenomen door Koch Media. Force Field is na de overname van Springboard VR het tweede bedrijf dat Vertigo Games in een jaar tijd inlijft.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img