More

  Jan Willem Nijmans nieuwste project is kaartspel Dustbiters

  Indie developer Jan Willem Nijman heeft zijn nieuwe project aangekondigd. Dustbiters is een fysiek kaartspel, waarvoor het idee jaren geleden ontstond tijdens een road trip door Mozambique.

  Dustbiters gaat over twee rivaliserende autobendes die een gigantische zandstorm voor moeten zien te blijven. Het spel telt 21 kaarten, elk met een unieke auto die invloed heeft op de volgorde van de colonne. Iedere ronde moet een speler door middel van drie acties proberen om weg te blijven van de staart van de formatie. Aan het einde van elke beurt wordt de auto die achteraan rijdt verzwolgen door de zandstorm.

  Voor dit project werkt Nijman samen met Robbie Fraser (Broforce, GORN, Genital Jousting) en Terri Vellmann (SLUDGE LIFE, Disc Room, High Hell). Hun partner iam8bit zorgt er voor dat de ideeën van het trio worden vertaald naar een mooie fysieke game.

  Roadtrip

  Het Dustbiters zaadje werd zo’n jaar vijf jaar geplant: “Het idee is ooit ontstaan op een roadtrip door Mozambique die ik met onder andere Robbie Fraser maakte,” zegt Nijman. “We speelden bijna elke avond bordspellen en op een gegeven moment zetten we bij gebrek aan ander vermaak zelf iets in elkaar; waarschijnlijk onbewust ook geïnspireerd door het vele autorijden en de lange dirt roads. De eerste versie op gescheurde stukjes papier was eigenlijk best wel leuk, dus na de trip besloten we dit project op enorm trage voet – samen met Terri Vellmann voor de art – door te zetten tot het af was: nu dus.”

  Het project is voor Nijman een leuke afwisseling van digitale games: “Het was best wel verfrissend om aan een fysieke game te werken. Bugs fix je door een kaart door te krassen of te verscheuren, en playtests kun je gewoon doen met een printer!”

  Kickstarter

  Dustbiters is aangekondigd met een Kickstarter, waarvoor het streefbedrag van €22.000 in 16 uur werd gehaald. Alsof de faam van Nijman, Vellmann, en Fraser daar nog niet genoeg voor was: ze wisten Double Fines Tim Schafer te strikken voor een hoofdrol in de Kickstarter-video.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img