More

  Dit zijn de genomineerden voor de Cinekid Game en App Award

  Cinekid had in het verleden de nieuwe media award waar games ook onder vielen. Dit jaar heeft het festival voor het eerst een award alleen voor games en apps. Negen titels maken kans op het beeldje (en bedrag van €2.500).

  Iedereen speelt games

  Onder leiding van Cinekids kersverse hoofd Nieuwe Media Siuli Ko is er binnen het festival meer ruimte voor games. “Cinekid onderkent de grote rol die games en apps tegenwoordig vervullen in het leven van zowel jong en oud. Er zijn nog maar weinig mensen die niet gamen,” aldus de organisatie.

  Ze willen met de Game en App Award makers die innovatieve, artistieke en bijzondere vertelvormen in een game of app integreren, in het zonnetje zetten.

  Negen kanshebbers

  De oproep voor het indienen van games voor console, PC, VR, mobiel of fysieke games, leverde 30 aanmeldingen op. Een selectiecommissie bestaande uit Siuli Ko en Luc Berendsen van Cinekid, Zuraida Buter (A Maze, Playful Arts Festival) en Controls Alessandra van Otterlo, maakte een selectie van negen kanshebbers. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een jeugdjury bestaande uit vier leden van Cinekids Junior Crew.

  De Cinekid Game en App Award genomineerden zijn: Asgaard Saga (Hulan), Dream Droplets (Nick Rutten), Hix Puzzle Island (Gamedia), Koi Farm (Job Talle), Oorlogsdagboek van Drenthe (Studio Louter), Traffic Jams (Little Chicken), We Were Here Together (Total Mayhem Games), Woven (Alterego Games) en You Suck at Parking (Happy Volcano).

  Al deze games zijn speelbaar als onderdeel van het Medialab tijdens het Cinekid Festival dat in de herfstvakantie in Amsterdam plaatsvindt.

  Beeld: Dream Droplets

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img