More

  Nominaties Special Dutch Game Awards geopend

  Vorige maand kondigde de Dutch Games Association (DGA) de terugkeer van de Dutch Game Awards aan. Vanaf dat moment was het mogelijk om games aan te melden voor een award. Nu is het ook mogelijk om bedrijven, organisaties, personen of initiatieven te nomineren voor een van de speciale awards.

  Speciale mensen, bedrijven of initiatieven

  Er zijn drie Special Awards: de Best Studio Award, de Inclusion Award en de Lifetime Achievement Award. De Best Studio hoeft niet perse een fysieke studio te zijn, het kan ook een team zijn dat volledig remote werkt. Criteria die de organisatie als voorbeeld noemt zijn welzijn van de werknemers, secundaire arbeidsvoorwaarden, een creatieve omgeving, goed leiderschap, of teamwork. Een persoon die een nominatie indient moet een duidelijke band hebben met de studio die hij of zij nomineert, bijvoorbeeld als werknemer of klant.

  Voor de Inclusion Award is de DGA op zoek naar een organisatie of een persoon die een significante impact heeft gehad op het verbeteren van inclusiviteit in de Nederlandse game-industrie. De Lifetime Achievement Award gaat naar een persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de game-industrie in Nederland.

  Spotlight op de achtergrond

  We vroegen Derk de Geus, voorzitter van de DGA waarom ze deze speciale awards uitreiken.  “We willen graag de spotlight zetten op die dingen in de industrie die belangrijk zijn, maar vaak wat meer op de achtergrond spelen. Goede werkplekken, gezonde studio’s, inclusiviteit en diversiteit zijn belangrijke thema’s om toekomstbestendig te zijn. Daarnaast vinden we het belangrijk om mensen die zich jarenlang hebben ingezet voor de game-industrie te erkennen met de Lifetime Achievement Award.”

  Naast de ingediende nominaties gaat de jury zelf ook op zoek. “Zie een nominatie als een ’tip voor de jury’, zodat we niemand over het hoofd zien. Ze doen daarnaast zelf ook onderzoek naar mogelijke kanshebbers. Samen met de ingezonden nominaties wordt er dan een keuze gemaakt voor iedere categorie,” legt De Geus uit.

  Spannend tot op het laatst

  Voor deze speciale awards komen er geen nominaties. De jury kiest voor elke award gelijk een winnaar. Die worden ingelicht, zodat er tijdens de uitreiking iemand is om de awards in ontvangst te nemen. De bekendmaking van de winnaars gebeurt tijdens de uitreiking op 7 oktober.

  Wie de winnaars gaan bepalen is nu nog niet bekend. “We zijn momenteel de jury aan het vormen,” zegt De Geus. “Deze wordt samengesteld uit representatieve en – voor zover mogelijk –  onafhankelijke mensen uit de Nederlandse game-industrie, en een aantal internationale mensen om perspectief van buitenaf te geven. De winnaars worden bepaald op basis van een aantal basiscriteria waar de jury punten aan toekent. Vervolgens wordt de beste kandidaat gekozen voor elk van de special awards.”

  Nomineren gaat zo

  Het nomineren voor de speciale awards gaat via drie verschillende online formulieren (hoe verleidelijk het misschien ook is, het is niet de bedoeling dat je jezelf nomineert). Voor een nominatie voor Best Studio vul je dit formulier in, voor een Inclusion Award nominatie kan je hier terecht, en voor de Lifetime Achievement Award draag je personen voor via dit formulier. De deadline is hetzelfde als voor het aanmelden van games: 31 juli.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img