More

  E3 2021 • De games uit de Lage Landen

  E3 is afgelopen. Tijdens de oneindige stroom aan stream events zagen we een aantal Nederlandse en Vlaamse titels voorbijkomen. Een overzicht.

  (Hebben we een game over het hoofd gezien? Laat het ons weten, dan voegen we ‘m toe.)

  Lake van Gamious

  Lake van Gamious kwam kort voorbij in de Wholesome Direct, en had een wat langer segment in Future Games Show. Daarin twee minuten gameplay en een release datum: 1 september komt Lake uit op PC en Xbox. Voor wie niet kan wachten: de game is onderdeel van het ID@Xbox Summer Game Fest demo event, en van Steam Next Fest.

   

  Shredders van I-Illusions

  Snowboard game Shredders van het Vlaamse I-Illusions en het Zweedse Let it Roll was te zien in de Xbox & Bethesda Games Showcase. De game komt december van dit jaar uit voor Xbox Series X|S. Net als bijna alle andere games in de Xbox showcase  is ook Shredders vanaf release gratis te spelen is met Game Pass.

   

  Next Space Rebels van Studio Floris Kaayk

  Next Space Rebels beleefde z’n reveal tijdens de PC Gaming Show. In de art-house game van Floris Kaayk groei je van amateur raketbouwer uit tot ervaren ruimtevaarder. Dat doe je door steeds complexere raketten te bouwen én te lanceren. Uiteraard hype je je bouwkunsten via de in-game social media-kanalen. Klinkt niet echt als een doorsnee game, hè? Klopt. Kaayk is ook geen doorsnee game developer. Hij is een digital artist die films en installaties maakt, en nu dus ook games. Next Space Rebels komt half november uit op PC, Switch en Xbox.

   

  Cat Cafe Manager van Roost Games

  Aan het einde van de Wholesome Direct kwam Cat Cafe Manager van Roost Games voorbij. In de showcase van hun uitgever Freedom Games Vertelt developer Rick Sorgdrager over de inspiratie voor de game. Cat Cafe Manager komt in het tweede kwartaal van 2022 uitkomt voor PC en Nintendo Switch.

   

  Coromon van Tragsoft

  Ook Coromon van Tragsoft wordt uitgegeven door Freedom Games en was onderdeel van de E3 Showcase van de uitgever. Coromon is een adventure game waarin je je in een wereld begeeft die gevuld is met wezens die je moet zien te temmen. De release van de game voor PC, Mac, mobiel en Nintendo Switch staat gepland voor Q2 2022. In de tussentijd kan je een gratis demo spelen voor iOS, Android en voor PC/Mac (via Steam). Volgens developer Jochem Pouwels is de demo al meer dan 1 miljoen keer gespeeld.

   

  Vertigo Games

  In the Upload VR E3 Showcase kwam Vertigo Games voorbij met maar liefst drie titels.

  Co-op VR zombie shooter After the Fall was onlangs onderdeel van de PSVR Spotlight. Daar vertelden developers over de wereld, de vijanden en de combat. In de Upload VR showcase vertelt het team meer over onder andere de cross-platform feature van de game.

   

  Traffic Jams, de chaotische VR verkeer-regelgame van Little Chicken, komt op 26 augustus uit voor PlayStation VR. Een perfect ‘excuus’ voor een nieuwe chaotische trailer.

   

  Unplugged is een VR air guitar game die hand tracking technologie gebruikt waarvoor je geen geen speciale handschoenen nodig hebt. De game wordt uitgegeven door Vertigo, maar development is in handen van Anotherway. Ricardo Acosta, mede-oprichter van Anotherway, en producer Marcus Henderson vertellen in de video meer over de game. We weten nu dat in ieder geval The Offspring te vinden is op de Unplugged soundtrack. Leuk ander weetje: Henderson werkte in het verledenals gitarist en game designer aan games als Guitar Hero en Rockband.

   

  Unexplored 2 van Ludomotion

  Unexplored 2: The Wayfarer’s Legacy van Ludomotion was geen onderdeel van een van de vele E3 showcase, maar toch maakten ze een ‘Official Early Access E3 2021 Trailer’. Gewoon omdat het kan.

   

  Beeld bovenaan de pagina: Lake van Gamious wist zich deze E3 goed in de kijker te spelen. 

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img