More

  GDC 2021 • IKEA, Ghost of Tsushima, en de Nederlandse IGF-nominatie

  Op de laatste dag van E3 kijken we vast vooruit naar het volgende grote event: De Game Developers Conference (GDC) van 19 tot en met 23 juli. Om in de stemming te komen wat highlights op een rijtje.

  De organisatie had de zinnen gezet op een hybride versie, maar het is toch een volledig online evenement geworden. De opzet is wel hetzelfde als een ‘normale’ GDC: maandag en dinsdag zijn voor de Summits, woensdag tot en met vrijdag zijn de dagen voor de Core talks en roundtables. Het volledige programma-overzicht vind je hier.

  IKEA

  Eens in de zoveel tijd staat er iemand van woonwarenhuis IKEA op de sprekerslijst van een game-congres. Zo spraken ze een aantal jaren geleden op Nordic Game over hun VR-activiteiten. Op GDC vertelt de Zweedse meubelgrutter hoe ze 3D gebruiken om de echte wereld na te bouwen – een proces dat veel overeenkomsten heeft met het gebruik van dezelfde 3D production tools in game development.

  Ghost of Tsushima

  Voor de ontwikkeling van Ghost of Tsushima is moest Sucker Punch te rade gaan bij culturele experts. Creative director en art director Jason Connell vertelt tijdens zijn talk over het creatieve proces achter het ontwikkelen van een nieuw IP en de uitdagingen die de studio op z’n weg vond in bij het laten herleven van feodaal Japan

  Independent Games Summit

  Een van onze favoriete GDC programma-onderdelen is de Independent Games Summit. De naam zegt het al: de summit draait om alles wat te maken heeft met het maken van indie games: design, marketing, geestelijk welzijn, juridische zaken, post-mortems, en rants.

  IGF Awards

  Ook dit jaar is er weer een Nederlandse game genomineerd voor een IGF Award: Disc Room van Kitty Calis, Jan Willem Nijman, Terri Vellmann en Doseone, maakt kans op de Excellence in Design award. De game ontving ook een honorable mention voor de Seumas McNally Grand Prize. Of Disc Room de eerste Nederlandse game wordt die een IGF Award in de wacht sleept weten we 21 juli.

  Korting

  Control-lezers krijgen een korting van 10% op All Access, Summit en Core passen. Gebruik bij je registratie kortingscode GDC21-CTRL-SAVE10 om je pas tegen gereduceerd tarief aan te schaffen. Een kaart kopen kan hier.

  Beeld: Moscone center in San Francisco in betere tijden

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img