More

  De Dutch Game Awards zijn terug

  De Dutch Game Awards zijn terug van weggeweest. Branche-organisatie Dutch Games Association (DGA) neemt van nu af aan de awards onder haar vleugels (pun intended).

   


  De uil nieuwe stijl

  Na een aantal jaar afwezigheid komen de prijzen voor de beste Nederlandse games terug. Derk de Geus, voorzitter van de DGA, over het nieuws: “We zijn blij dat de Dutch Game Awards weer terug zijn. De Awards zijn belangrijk voor alle Nederlandse game developers en een prachtig moment om de beste producties van de Nederlandse game-industrie te laten zien aan het binnen- en buitenland. We zijn allemaal erg benieuwd naar de inzendingen en kijken uit naar de ceremonie.”

  Samenwerking met Beeld en Geluid

  Voor de uitreiking van de awards werkt de DGA samenwerking met Beeld en Geluid. Directeur Eppo van Nispen, over de samenwerking: “Als organisator van Dutch Media Week zijn we trots deze prachtige uitreiking en de game-industrie met al die creatieve makers bij Beeld en Geluid te mogen verwelkomen. Games vormen een belangrijk onderdeel van ons medialandschap, waarvan we de highlights zoveel mogelijk willen vieren.”

  De awards worden op 7 oktober in hybride vorm uitgereikt, als onderdeel van de Dutch Media Week. Een deel van de gasten kan de uitreiking op locatie bijwonen, voor de rest van de industrie is de award-ceremonie via een gratis live stream te volgen. Betaal je €7,50, dan kan je voor, tijdens en na de live stream netwerken. Voor beide kaarten registreer je je hier registreren.

  Aanmeldingen zijn open

  Er zijn dit jaar 12 categorieën, waaronder een aantal vertrouwde awards zoals die voor Best game, art, tech. Er zijn ook verschillende nieuwe categorieën, zoals die voor de beste debuut-game. Er is ook voor het eerst een award voor het bedrijf of initiatief dat, of een persoon die een significante impact heeft op het verbeteren van inclusiviteit in de game-industrie.

  Nederlandse developers kunnen games die tussen 1 januari 2020 en 31 juni 2021 zijn uitgebracht aanmelden voor de Dutch Game Awards. Kosten voor het indienen bedragen €75 euro per game. Daarvoor krijg je ook een aantal gratis netwerk-kaarten. Indienen van een game voor de Best Student award is gratis.

  Lange historie

  De Dutch Game Awards werden voor het eerst uitgereikt in 2008 als afsluiter van Game in the City. Een jaar later ging initiator Roger ter Heide een samenwerking aan met Control. Het resultaat: een heus Control Industry Dinner voor de uitreiking van de awards. In 2016 stapte Control uit de awards en zette Ter Heide het event alleen voort. De uilen werden in 2017 voor het laatst uitgereikt. De Geus prijst de mensen die het avontuur ooit begonnen zijn: “We willen graag de organisatoren van eerdere edities van de Dutch Game Awards bedanken voor hun vertrouwen en goodwill, en in het bijzonder: Roger ter Heide, Matthijs Dierckx en Eric Bartelson.”

  Ter Heide is blij dat de awards een nieuw leven krijgen: “De Dutch Game Awards zijn altijd een event geweest gedragen door de Nederlandse game-industrie. Het is mooi om te zien dat ik het stokje door kan geven aan een enthousiast team, en dat de awards nu belegd zijn bij de Dutch Game Association.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img