More

  Deel Blue Giraffe team gaat verder als Story Giant Games

  Afgelopen vrijdag werd bekend dat Blue Giraffe Games de deuren sluit. We vroegen om een reactie van de studio en die kregen we van mede-oprichter Sebastiaan van Waardenberg.

  “Voor ons was Blue Giraffe ons thuis, een plek met allemaal geweldig getalenteerde mensen die niet alleen super succesvolle games maakte, maar ook gewoon een hechte groep mensen van wie we heel veel houden. Het is dan ook echt heel verdrietig dat we daar nu afscheid van moeten nemen,” zegt Van Waardenberg. Wat het abrupte einde heeft veroorzaak laat hij in het midden.

  Nieuwe studio

  Maar Van Waardenberg heeft ook ander nieuws: “Een gedeelte van de founders, ik inclusief, worden door de sluiting weer het ondernemerschap in gegooid en zijn een nieuwe studio begonnen: Story Giant Games.” Helaas is hiermee niet het hele Blue Giraffe team weer onder de pannen. “Omdat deze studio weer volledig vanuit onszelf gefinancierd zal moet worden, is het heel pittig om te weten dat er een groep super goeie en lieve mensen zijn die we daar niet in mee kunnen nemen. En voelt dat dan ook op dit moment niet goed,” aldus Van Waardenberg.

  Beschikbaar talent

  Hij hoopt dat de teamleden die ze niet mee kunnen nemen snel een andere baan vinden. “We hopen echt dat de Nederlandse game industrie gebruik maakt van dit moment om dat geweldige talent op te pikken, want we kunnen met recht zeggen dat deze mensen een enorme bijdrage hebben geleverd aan de prachtige games en verhalen die we over de jaren hebben verteld. Ondanks dat het verhaal Blue Giraffe nu tot een einde komt, beginnen onze verhalen allemaal pas net en hebben we goeie hoop voor de toekomst.”

  Text Express

  Volgens de website is de eerste Story Giant Games titel Text Express. Er zijn verschillende games met deze titel te vinden, allemaal binnen de GameHouse catalogus. Of dit dezelfde game betreft kunnen we niet met zekerheid zeggen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img