More

  Epic Games heeft vestiging in Nederland

  Epic Games heeft in oktober vorig jaar Epic Games Netherlands BV ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en in alle stilte een kantoor geopend in Amsterdam.

  Enig aandeelhouder van de Nederlandse besloten vennootschap is Epic Games International S.à r.l., gevestigd in Luxemburg. Bestuurders van de BV zijn Julie LoBean en Randy Gelber, beiden werkzaam bij Epic Games in de VS, respectievelijk als Director, Global Tax & Treasury en CFO.

  Op basis van voornoemde informatie zou je denken dat het gaat om een entiteit die louter vanwege belastingtechnische redenen in Nederland is neergestreken. De bedrijfsomschrijving bij de KvK luidt echter “Het ontwikkelen van software en het uitbreiden van de afzetmarkt hiervoor,” wat duidt op meer development gerelateerde activiteiten.

  Ook zoekt Epic personeel in Nederland. De openstaande vacatures zijn voor Lead Mobile Engineer (Epic Online Services), Technical Product Manager, Games, Product Manager, Games en Rendering Programmer. Alle functies hebben betrekking op de Unreal Engine, wat wellicht een tipje van de sluier oplicht van de activiteiten die Epic in Nederland gaat ondernemen.

  Helemaal als je weet dat Arjan Brussee, Product Director Unreal Engine – Games, weer in Nederland woont. Brussee – een van de oprichters van Guerrilla Games – vertrok in 2012 naar de VS. Daar werkte hij eerst voor EA, en richtte vervolgens samen met Cliff Bleszinski Boss Key productions op. Toen hun game LawBreakers niet het gehoopte succes bracht ging Brussee aan de slag bij Epic Games (het bedrijf waar hij jaren eerder zijn loopbaan begon). Eind vorig jaar keerde Brussee terug naar ons land, maar hij bleef werkzaam voor Epic.

  Epic Games Netherlands is gevestigd op de Keizersgracht 255 in, bij co-working bedrijf Spaces. Een telefoontje naar hun receptie bevestigt dat Epic Games een kantoor heeft in het pand. Hoeveel mensen daar nu werkzaam zijn wilde de receptioniste niet vertellen. Of dit een tijdelijke oplossing is of de definitieve vestigingsplaats, is niet bekend.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img